Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 2n
Sutra: 5° 5° 2n
20. siječnja 2020.
Crveni križ

Uspjela vježba spašavanja na vodi kod Gospića

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 16. rujan 2019. u 16:32 2019-09-16T16:32:07+02:00

GOSPIĆ Povodom Svjetskog dana prve pomoći Gradsko društvo Crvenog križa Gospić održalo je danas pokaznu vježbu spašavanja na vodi. Na rijeci Novčici nedaleko od središta grada održana je vježba s kojom je direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić iznimno zadovoljan.

- Vježbu smo organizirali na rijeci ponajprije da bismo upozorili sudionike vježbe, ali i cijelu javnost, o opasnostima koje vrebaju od vode. Ujedno smo pokazali opremu koju koriste interventni timovi, prezentirali spašavanje unesrećenih te njihovu reanimaciju.

Naš tim za prvu pomoć prikazao je imobilizaciju uganuća, kao i pružanje prve psihološke pomoći. Današnja vježba je uspjela u svakom svom segmentu, s čime smo svakako zadovoljni, kazao nam je Vlado Brkljačić.

Tijekom održavanja vježbe u spasilačkom interventnom timu sudjelovalo je 20 volotera. Upotrijebljena je sva oprema potrebna u ovakvim situacijama spašavanja, a „unesrećeni“ su također odlično glumili svoje uloge.

Sve je bilo toliko vjerno prikazano da su mnogi slučajni prolaznici bili uvjereni kako je riječ o stvarnom utapanju i spašavanju pa su sa zeblnjom pratili tijek vježbe i njezin ishod.

vježba CK (1)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.