Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Provjere

U Lici zasad bez novih lažnih diploma, svaka provjera školu košta 150 do 250 kuna

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 2. travanj 2019. u 14:35 2019-04-02T14:35:26+02:00

 Za dobar dio naših nastavnika već su se vratile potvrde s njihovih fakulteta po kojima su te diplome pravovaljane i u redu, tako da do sada nismo imali niti jedan slučaj krovotvorenja diploma. Vjerujem da će tako biti i dalje, rekao nam je ravnatelj Strukovne škole Gospić prof. Ivan Orešković

GOSPIĆ U tijeku su provjere ispravnosti diploma u srednjim školama RH, što je naložilo resorno Ministarstvo. Jedina lažna diploma otkrivena na prostoru Ličko-senjske županije odnosila se na „profesoricu“ Gimnazije Gospić koja je godina predavala povijest. Provjerim njezine diplome na fakultetu u Zadru otkriveno je kako ta gospođa ondje nikada nije diplomirala.

Dok su posvuda u tijeku provjere diploma mi smo provjerili kakva je po tom pitanju situacija u Strukovnoj školi Gospić. Obje gospićke srednje škole nalaze se u istoj zgradi, a dijeli ih samo jedan kat. I za sada jedna lažna diploma. Ravnatelj Strukovne škole je prof. Ivan Štimac.

- Prema naredbi Ministarstva obrazovanja mi smo odmah pokrenuli provjere diploma svih naših profesora i predavača, njih ukupno 50. Za dobar dio naših nastavnika već su se vratile potvrde s njihovih fakulteta po kojima su te diplome pravovaljane i u redu, tako da do sada nismo imali niti jedan slučaj krovotvorenja diploma. Vjerujem da će tako biti i dalje, rekao nam je ravnatelj Strukovne škole Gospić prof. Ivan Orešković.

Doznajemo kako provjera diploma svaku školu, za svakog profesora, stoji između 150 i 250 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.