Policijska škola

Rumunjski granični policajci u posjeti Hrvatskoj, stigli i u Liku, razmijenili iskustva

Marin Smolčić

Foto MUP

Foto MUP

U vremenu od 10. do 14. lipnja u posjetu Policijskoj akademiji RH boravi tročlano izaslanstvo Policijske škole granične policije Ministarstva unutarnjih poslova Rumunjske.U sklopu toga jučer su posjetili Policijsku upravu ličko-senjsku.

Rumunjsko izaslanstvo predvodio je ravnatelj Policijske škole za graničnu policiju Sorin Boca, uz pomoćnika za međunarodnu suradnju Iuliana Valianua i policijske službenice za međunarodnu suradnju Cataline Harabagiu-Dimitrescu, te pomoćnice načelnika Policijske akademije Mirjane Abramović.


U Policijskoj upravi ličko-senjskoj  dočekao ih je zamjenik načelnika policijske uprave Mladen Kranjčević sa suradnicima gdje je održan radni sastanak, kojom prilikom je zamjenik načelnika upoznao izaslanstvo s djelokrugom rada policijske uprave i organizacijskom strukturom, a policijska službenica za analizu rizika Službe za granicu Željka Butković održala je kratku prezentaciju rada Postaje granične policije Korenica, upoznala ih s problematikom i tehnikom koju koriste policijski službenici granične policije u svakodnevnom radu.


Pomoćnica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović istaknula je da je ovaj posjet rumunjske delegacije usmjeren ka jačanju bilateralne suradnje, s ciljem međusobne razmjene eksperata i iskustva.




Nakon radnog sastanka i teoretskog upoznavanja s Policijskom upravom ličko-senjskom i Postajom granične policije Korenica, izaslanstvo je obišlo i Postaju granične policije Korenica i Međunarodni cestovni granični prijelaz za promet putnika i roba Ličko Petrovo Selo.


Tako su u praksi vidjeli kako radi hrvatska granična policija i na koji način koristi tehniku kojom raspolaže, posebno u ozračju učestalih pokušaja ilegalnih migranata da se dokopaju država zapadne Europe.