Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Vatreni vikend

Protekli vikend u Lici čak 30 požara, neki nedvojbeno podmetnuti

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 1. travanj 2019. u 15:32 2019-04-01T15:32:30+02:00

Kod Senja smo imali dva najveća požara u čijem su gašenju angažirani kanaderi i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije

GOSPIĆ Protekli vikend bio je na području Ličko-senjske županije u znaku ukupno 30 požara. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović navodi kako je lakše nabrojati područja gdje nije jučer gorjelo, nego li pobrojiti mjesta izbijanja požara.

- Kod Senja smo imali dva najveća požara u čijem su gašenju angažirani kanaderi i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije. Za oba požara nedvojbeno je utvrđeno kako su podmetnuti, a požari su se proširili na šumu i nasade crnog bora. Vatrogasci su također bili angažirani kod NP Plitvička jezera, zatim kod Gospića, Lovinca, Brinja, Udbine, Vrhovina, Perušića...

Na ovaj su način vatrogasci imali predah samo dan-dva kada je prije desetak dana vrijeme bilo vlažnije, ističe Hrvoje Ostović.

Posvuda diljem Like nemoguće je naći veću površinu koja barem jednim dijelom nije bila zahvaćena požarima. Iz policije još nema dojava o sankcioniranju počinitelja jer se u nekoliko situacija nedvojbeno utvrdilo kako su požari bili podmetnuti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.