Debelo podbacili

Pljuska HDZ-ovcima u Lici: Prikupili upola manje potpisa za Kolindu Grabar-Kitarović od obećanog

Marin Smolčić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović predao je danas 231.655 potpisa Državnom izbornom povjerenstvu, a šef tog stožera Ivan Anušić  izvijestio je Predsjedništvo HDZ-a o prikupljanju potpisa.


Iako nije iznosio detaljne brojke, mediji doznaju da su pojedine županijske organizacije podbacile u prikupljanju potpisa, pojedine su i prebacile zadane kvote, no najveći je podbačaj je u Gradu Zagrebu i Ličko-senjskoj županiji.


Iako je zagrebački HDZ dobio kvotu od 35.000 potpisa, predali su tek 21.000. U tome smislu najlošije rezultate u državi ima HDZ Ličko-senjske županije, nekadašnje najveće utvrde HDZ-a, koji danas vodi Marijan Kustić.




Od planiranih 9.000 potpisa ovdašnji je HDZ predao upola manje, odnosno nešto više od 4.500 potpisa. Osoba koju je ličko-senjski HDZ imenovao voditeljem predizborne kampanje je Branislav Šutić, nekadašnji predsjednik ličko-senjskog DC-a, osoba čija je biografija unutar HDZ-a ispisana mnogim kontroverzama i aferama.


U tome posebno prednjače dva njegova otkaza, onaj u NP Plitvička jezera i drugi na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću.


Unatoč tome, Šutić se uspio vratiti u nacionalni park kao član Upravnog vijeća te na Veleučilištu gdje sada radi kao profesor.


Na mjestu ravnatelja Doma zdravlja Otočac Šutić je nedavno dao ostavku, nakon čega je otkriven dug te ustanove od 6,3 milijuna kuna.