Pehari i kolajne

Nogometni turnir za kadete ”Josip Joža Kurs” pripao Gospićanima

Marin Smolčić



GOSPIĆ Na nogometnom igralištu Balinovac u Gospiću održan je Memorijalni nogometni turnir „Josip Joža Kurs“. Igrale su 24 ekipe iz gradova južne Hrvatske, sa 300 dječaka godišta 2009. i 2011. Organizator ove velike sportske priredbe je NK „Gospić ’91.“ čiji je predsjednik Marko Sokolić na početku  turnira pozdravio sve sudionike i posebno se zahvalio svim roditeljima koji su pomogli u organizaciji ove sportske priredbe, kao i svima koji svoju djecu odgajaju u sportskom duhu i najveća su im motivacija.


 


Među 300 dječaka bila je jedna djevojčica. Marija Došen (11) branila je za ekipu Gospića i zadala je puno glavobolja protivničkim ekipama jer je obranila gotovo nemoguće udarce. Marija je čuvarica mreže već tri godine i dječaci je gledaju s respektom jer u toj generaciji malo tko brani toliko srčano, hrabro se bacajući za svakom loptom koja ugrožava njezin gol. Stoga nije bez razloga što je upravo Marija proglašena najboljim golmanom (golmanicom) današnjeg turnira.




 


Na tron najbolje ekipe za 2011. godišta zasjeo je NK „Zadar“, druga je ekipa NK „Škola nogometa Joso Bego“, a treći NK „Arbanas“. U kategoriji 2009. godišta najbolje je ekipa NK „Gospić ’91.“ koj je  u finalu svladala NK „Škola nogometa Joso Bego“ s nedostižnih 6:0!!! Na trećem mjestu je ekipa NK „Arbanas“. Najbolji igrač generacije 2009. je Gospićanin Ivan Božić. Marija Došen najbolja je golmanka turnira, a najbolji strijelac je Antonio Mataija (NK „Gospić ’91“) sa osam postignutih golova.


 


U generaciji 2011. najboljim igračem proglašen je igrač NK „Zadar“ Mihovil Žilić, najbolji strijelac je Dino Karanović iz NK „Arbanas“,


dok je njegov klupski kolega Roko Palameta proglašen najboljim golmanom generacije 2011.


 


Mnogi kvalitetni nogometaši stasali su u NK „Gospić ’91.“. Braća Ivan i Hrvoje Smolčić već godinama marljivo treniraju u NK „Rijeka“. Pehare i kolajne najboljim ekipama današnjeg turnira večeras je uručio Ivan Smolčić (19), uz zamjenika gradonačelnika Grada Gospića Ivana Tomljenovića i predsjednika Županijskog sportskog saveza Milana Radoševića.