Vizualni užitak

NP Sjeverni Velebit uključio se u „Noć muzeja 2019.“

Marin Smolčić



Po prvi puta se nacionalnom projektu „Noć muzeja“ ove godine priključio i JUNP Sjeverni Velebit. Ovim činom je dokazao kako je pojam muzeja puno obuhvatniji nego li se misli. Zato će se  1. veljače u tu izložbenu manifestaciju posebnim postavom uključiti i NP Sjeverni Velebit. Ovogodišnja tema Noći muzeja 2019. je „Muzeji-inovacije i digitalna budućnost“.„Kuća Velebita“ u Krasnu muzejski je tip centra za posjetitelje pa ravnateljica NP Sjeverni Velebit Irena Glavičić Sertić smatra kako je uključivanje te ustanove u ovu manifestaciju logičan slijed u njegovu djelovanju.


-U „Noć muzeja 2019.“ uključujemo se izložbom „Doživi Velebit virtualno“ koja će biti postavljena u Kući Velebita u Krasnu koja će sutra biti otvorena od 8 do 21 sat, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima. Na ovaj način nastojimo dati svoj obol afirmaciji digitalnog doba, pri čemu smo kao ustanova učinili korak naprijed u smislu uporabe multimedije i digitalizacije. Zato želimo animirati posjetitelje svih uzrasta, a posebice mlađu publiku koja će nakon vizualnog užitka u našoj izložbi krenuti na obronke Velebita. Sve to lijepo, ali priroda je ipak nezamjenjiva, rekla nam je ravnateljica Irena Glavičić Sertić.


„Kuća Velebita“ će na ovaj način posjetiteljima dati širi uvid u svoje muzejske postave i sadržaje. Posebnost sutrašnje izložbe je i demonstracija nastanka pojedinih segemenata postava, od sirovih fotografija s terena, do krajnje izvedbe.