'Jesen u Lici u malom'

Manifestacija na čast i slavu krumpira

Marin Smolčić

7. Dan ličkog krumpira održat će se u subotu,  28. rujna s početkom u 12 sati



LOVINAC  7. Dan ličkog krumpira održat će se u subotu,  28. rujna s početkom u 12 sati. Manifestacija prozvana „Jesen u Lici u malom“ svake godine iznova definira pomake i preinake koje su je potvrdile kao događaj kojega svake godine posjeti sve veći broj ljudi.


U organizaciji Općine Lovinac i Poljoprivrednog kombinata „Agro-Velebit“ goste očekuje šarolik program uz cjelodnevnu svirku, delicije, štandove OPG-a i udruga.


Dan ličkog krumpira


Dan ličkog krumpira





Najveći broj delicija bit će spravljen od krumpira, kušanje je besplatno, uz redovno nadmetanje koja sorta krumpira ima najbolje pole, pečeni krumpir, štrudlu krumpiraču, pite… 


Tradicionalno se organizira i “krumpirijada” kada će posjetitelji moći obići Lovinac jašući na konjima, sudjelovati u nagradnim igrama i natjecanjima, a sve to u slavu krumpira, hranitelja Ličana.


 


Na manifestaciji će se predstaviti udruge i organizacije koje djeluju na području Lovinca, pa će tako “svoj prostor” imati  ne samo proizvođači krumpira, udruge i KUD-ovi, nego li i „Lovinački robotići“, viceprvaci Hrvatske u robotici u svojoj dobnoj skupini.


Dan ličkog krumpira


Dan ličkog krumpira