Mlade favoritkinje

Gospićanke osvojile međunarodni košarkaški turnir u Matuljima: U pet utakmica – pet pobjeda!

Marin Smolčić

Košarkašice Gospića

Košarkašice Gospića



GOSPIĆ Međunarodni turnir u košarci za djevojčice 2006.godište i mlađe pod nazivom „International girls basketball cup March Mandess Matulji 2019.“ odigran sinoć u Matuljima iznjedrio je nove mlade favoritkinje.


Nastupilo je osam ekipa, šest iz Hrvatske te po jedna iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ekipa ŽKK GOSPIĆ nastupila je u sastavu: Nika Maras, Nika Radošević, Karla Milković, Mihaela Asić, Marija Kovačević, Mia Milković, Ivona Milinković,Marija Jerković, Lora Orešković, Josipa Marinac, Lara Umiljenović i Borna Benković, dok je trener ekipe Damir Vujnović.


Gospićanke su odigrale pet utakmica i ostvarile pet pobjeda:




1. Utakmica ŽKK GOSPIĆ- ŽKK ARX Crikvenica 38:14


2. Utakmica ŽKK GOSPIĆ –ŽKK Viškovo 46:8


3. Utakmica ŽKK GOSPIĆ-ŽKK Posušje (BIH) 26:25- utakmica koja je uz finalnu kraljica turnira


4. Polufinale ŽKK GOSPIĆ-ŽKK FSV Rijeka 40:16


5. FINALE ŽKK GOSPIĆ-VIPAVA (SLO) 34:28


Ekipa iz Slovenije je na prijašnjim uspjesima i po iskustvu bila favorit turnira. Naše djevojke su uz odličnu igru dale svoj maksimum i zasluženo pobijedile osvojivši svoj prvi turnir!Ocjenom struke dvije ličke igračice su uvrštene u petorku turnira: Karla Milković i Mihaela Asić.


ŽKK „Gospić“ i bez iznimke sve igračice pokazale su kako se odličnom igrom postiže zasluženi rezultat, uz veliku podršku roditelja koji su cijelo vrijeme turnir pratili putem društvenih mreža, te organizirali prekrasan doček i vatromet u Gospiću.