Darko Milinović održao sastanak

Gospić i Ličko-senjska županija gube epitet ‘bastiona HDZ-a’

Marin Smolčić

Župan Darko Milinović, nositelj Nezavisne liste,  održao je još jedan redovni radni sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora s područja Grada Gospića

Župan Darko Milinović, nositelj Nezavisne liste, održao je još jedan redovni radni sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora s područja Grada Gospića

Epilog ovoga sastanka bio je taj da su svi predsjednici MO dali punu podršku Darku Milinoviću i njegovoj listi te na ovaj način okrenuli leđa HDZ-u, stranci kojoj su se kleli dulji niz godina



GOSPIĆ Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, nositelj Nezavisne liste na skorim izborima za Županijsku skupštinu,  održao je još jedan redovni radni sastanak sa predsjednicima Mjesnih odbora s područja Grada Gospića. Razgovarali su o tekućoj problematici i situaciji u njihovim Mjesnim odborima.


Naravno, nisu se mogle zaobići niti teme  vezane uz aktualnu političku situaciju uoči skorih izbora. Na sastanku je nazočilo 12 predsjednika Mjesnih odbora, svi odreda dugogodišnji članovi HDZ-a koji ih je i postavio na ta mjesta.


Epilog ovoga sastanka bio je taj da su svi predsjednici MO dali punu podršku Darku Milinoviću i njegovoj listi te na ovaj način okrenuli leđa HDZ-u, stranci kojoj su se kleli dulji niz godina.




Čini se da se već sada može pouzdano reći kako Gospić i Ličko-senjska županija na ovaj način definitivno gube epitet „bastiona HDZ-a“ koji ih je resio gotovo 30 godina. Tim više što zadnje ankete daju HDZ-u  28,1 posto popularnosti među političkim strankama u Ličko-senjskoj županiji.


Aktualnom predsjedniku ličko-senjskog HDZ-a Marijanu Kustiću njegovi stranačke kolege spočitavaju nekoliko propusta vezanih uz njegov rad. Na mjesto predsjednika HDZ-a došao je na prijevremenim unutarstranačkim izborima nakon što je Plenković podosta bahato smijenio dotadašnjeg predsjednika Darka Milinovića.


Tada se na izbornoj listi našlo samo jedno, Kustićevo ime. Kustić uglavnom živi i radi u Zagrebu pa slabo poznaje Ličko-senjsku županiju i probleme na terenu. Zadnji gaf vezan je uz izbornu odredbu po kojoj se na listama mora naći 40 posto žena, dok se na koalicijskoj listi HDZ-a sada našlo tek njih 22 posto.


Darko Milinović


Darko Milinović