Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Požar

foto Gori u zaleđu Senja: Na terenu 80-tak vatrogasaca, kanader i air tractor. Sumnja se u podmetanje

Foto Dorotea Prpić
Foto Dorotea Prpić
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 16:07 2019-03-30T16:07:50+01:00

 Indikativno je da su sva tri požara planula u malim vremenskim razmacima pa se opravdano može sumnjati u podmetanje

SENJ U senjskom zaleđu vatrogasci se od petka poslijepodne bore sa čak tri požara. Gorjelo je između Liskovca i Hrmotina gdje je požar zahvatio mladu borovu šumu, ali i na području Jakovljeva krča kod Žuklja te od Šojatskog dolca prema Francikovcu. Gašnje dodatno otežava vjetar i dugotrajno sušno razdoblje. Kuće i gospodarski objekti međutim niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi.

Kako navodi Zvonimir Lončarić, zapovjednik JVP Senj dojave o požarima zaprimili su u petak predvečer, a indikativno je da su sva tri planula u malim vremenskim razmacima pa se opravdano može sumnjati u podmetanje. Senjskim vatrogascima sa svojim snagama i opremom u pomoć su došli i vatrogasci iz Ličko-senjske županije te iz Novog Vinodolskog i Crikvenice.

Požar u Šojatskom dolcu je ugašen jer su dojavu dobili pravovremeno, kao i požar kod Žuklja premda još ima dima i požarište se je jučer čuvalo, a velika površina požarom je zahvaćena od Liskovca do Hrmotina na čijem gašenju se je u petak navečer uključio i kanader.

U petak je imao tri naleta, međutim zbog mraka morao je prestati gasiti, ali se je već u subotu ujutro ponovno uključio jedan kanader i jedan zračni traktor koji cijeli dan zajedno sa vatrogascima aktivno gase požar.

Na terenu je u subotu osamdesetak vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom. U prilog gašenju ide i smanjenje vjetra.

požar 3

požar

požar2

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.