Epidemija

GD Crvenog križa Gospić na pomoći sugrađanima starijima od 65 godina

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić



GOSPIĆ Od rano jutros volonteri Gradskog društva Crvenog križa Gospić neprestano su na terenu.


Nove odredbe o ograničenom kretanju dijela građana starije životne dobi što ih je propisao Stožer civilne zaštitne svakako iziskuje i drukčije ponašanje u vijeme epidemije koronavirusa. Više detalja rekao nam je Vlado Brkljačić, direktor GD Crvenog križa Gospić.


– Sada smo najviše angažirani na pomaganju naših sugrađana u starosnom rasponu od 65+. Dostavljamo im hranu, higijenske potrepštine i lijekove. Riječ je o ljudima koji žive sami i nema im tko pomoći.




Na ovome smo trenutno angažirali 25 volontera, a dobra vijest je što nam se od jučer javilo još 20 mlađih osoba koje bi željele volontirati i pomagati starijima.


Za sada na ovaj način skrbimo o stotinjak ljudi, uglavnom starije životne dobi koji žive sami, bez djece i susjeda koji bi im mogli priskočiti u pomoć, rekao nam je Vlado Brkljačić.


Najviše truda volontera iziskuje područje Donjih Pazarišta gdje žive mnoga osamljena staračka kućanstva udaljena više od 25 kilometara od najbliže trgovine ili ljekarne. Za sve upite u smislu pomoći građani se mogu obratiti na broj telefona 57 28 51.