Team Silber Race 5

Extreme Enduro u Otočcu: Aleks Tomišić slavio u utrci za pamćenje

Marin Smolčić

Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrci

Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrci



OTOČAC Nakon dva dana održavanja jučer je „Extreme Enduro“ Prvenstvo Hrvatske. Utrke koje je organizirao Hrvatski moto klub Otočac imala je službeni naziv „Team Silber Race 5“ i ove godine je nastupilo ukupno 157 učesnika.  U subotu se vozio “prolog” koji je odredio startne pozicije glavne utrke koja se vozila u nedjelju na zahtjevnoj i blatnjavoj stazi u okolici Otočca duljine 50 km.


U najtežoj kategoriji za Prvenstvo Hrvatske u Klasi Gold najbolji je bio , drugo mjesto pripalo je Mirjanu Rabaru, a treće Borni Lolić. U klasi Silver slavio je Ranko Kesić, srebro je pripalo Danijelu Kolesariću, dok se broncom okitio Dino Miškić. Klasa Veterani pripala je Robertu Vozili, drugi je bio Antonio Đurak, a treći Tomislav Marić.


Klasa Bronze bila je znaku lokalnih enduro-snaga jer je prvo mjesto osvojio Cvitković Antonio, drugo mjesto njegovom kolegi iz kluba Ivanu Kotvici, a treće Marinu Rupiću.




Niti povremeno jaka kiša nije omela natjecatelje u ovoj vrlo teškoj utrci gdje se blatnjava staza i mnošto zapreka smatraju dobro dolšlim detaljima. Jedino se loše vrijeme odrazilo na broj posjetitelja, ali su se oni najuporniji ipak naguravali uz dijelove staze i na cilju.