Opatijski Advent

Zima na Ljetnoj: Otvorena peta sezona opatijske Ledene čarolije

Srđan Brajčić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Program otvorenja petog izdanja »Ledene čarolije« na Ljetnoj pozornici bio je po mjeri najmlađih, uz puno likova iz popularnih crtanih filmova, a za vratolomije na ledu tradicionalno su se pobrinuli mladi klizači iz zagrebačkog Klizačkog kluba »Medo«



OPATIJA Otvorenje pete Ledene čarolije na opatijskoj Ljetnoj pozornici, ponovno je proteklo u znaku najmlađih. Oni su najveći zaljubljenici u klizalište uz samo more, pa je i program otvorenja bio po mjeri najmlađih, uz puno likova iz popularnih crtanih filmova.


Ceremonijal otvorenja pripremili su tradicionalno mlade klizačice i klizači iz zagrebačkog Klizačkog kluba »Medo«. Svoj program su nazvali »Neobična ledena čarolija«, a njihovo klizanje je opisano kao spektakularna vještine klizača i klizačica koji plesove izvode s nevjerojatnom hrabrošću i gracioznošću. Opatijskoj publici koja se natiskala uz rub klizališta predstavilo se tridesetak klizačica i klizača koji sav svoj trud i talent ulažu u savršenstvo izvedbe.


Opatijskim klizalištem tako su dominirali likovi iz Pepeljuge, nije nedostajalo ni mladih štrumpfova, od kojih neki još nisu posve savladali tehnike klizanja pa je bilo i simpatičnih padova. Bilo je preksinoć i pingvina s Madagaskara koji su začinili Medin spektakl.




Inače, opatijsko klizalište će za građanstvo biti otvoreno svakodnevno od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 11 do 21 sat, te od petka do nedjelje od 10 do 22, izuzev u terminima škole klizanja koja se održava ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15 do 17 sati. Iz Festivala Opatija još su jednom pozvali građane da okuse Ledenu čaroliju na Ljetnoj pozornici, to jest da se okušaju u klizanju, okrijepe toplim napitkom i uživaju u ugodnom ambijentu zimske pozornice. Ulaz na sva događanja je slobodan.