Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
O radu mjesnog odbora

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik MO Volosko: 'Pravi stav Vološćana otkrit će jesenski izbori'

Foto  S. DRECHSLER
Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2019. u 22:25 2019-07-02T22:25:00+02:00

 VOLOSKO - Izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Opatije bit će nakon sezone, krajem rujna ili početkom listopada – najavio je na  press konferenciji Emil Priskić, zamjenik opatijskog gradonačelnika. Vijeća mjesnih odbora su sada raspuštena, a po Statutu, do izbora u komunikaciji s Gradom ostaju predsjednici mjesnih odbora, dodao je Priskić po čijim riječima je suradnja između MO Volosko i gradske uprave jako dobra, a komunikacija otvorena. Nabrojio je i projekte koji su u novije vrijeme realizirani ili će to biti uskoro: preuređenje Trga Volosko koje kreće nakon sezone, otvaranje Interpretacijskog centra dr. Andrije Mohorovičića do Dana Grada Opatije, poslije ljeta kreće i rekonstrukcija plaže Črnikovica koja će biti namijenjena kupačima sa šugamanima, obnovljen je dječji vrtić Volosko, a sanirane su i velike štete koje je nevrijeme nanijelo obalnom putu. Kada je o zbrinjavanju komunalnog otpada riječ, naglasio je da Volosko jedino ima tri poluukupna kontejnera i do sljedećeg tjedna će nad njima biti postavljen videonadzor. Po njegovim riječima, parkiranje je izazov, no riješit će se izgradnjom garaže Črnikovica.

Nakon čitavog niza napisa objavljenih na temu rada MO Volosko i općenito situacije u ovom dijelu Grada Opatije, još jednom se na  pressici oglasio i predsjednik MO Volosko Odisej Kurelić.

Na novinarsko pitanje je li istina da na sjednice MO Volosko nije pozivao sve članove tog mjesnog odbora, odgovorio je kako su vrata ovog mjesnog odbora uvijek bila otvorena za sve.

– Članovi mjesnog odbora su pozivani preko »grupe«, telefonski, i svi su dolazili. Neki članovi su prestali dolaziti i zatražili su da im mailom šaljem zaključke sa sastanaka. Mislim da to ne radi nitko, pa nisam radio ni ja. Ne želim kritizirati nikoga, no tko je želio i mogao, dolazio je na sastanke – naveo je Odisej Kurelić, predsjednik MO Volosko. Na pitanje smatra li da su mještani Voloskog zadovoljni radom mjesnog odbora i stanjem u mjestu, odgovorio je da će se to pokazati ubrzo, na izborima tijekom jeseni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.