Ulazak u 2019.

Trostruki doček u Opatiji: Najmlađi će slaviti na Ljetnoj, a ostali na tržnici i kod Šporera

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Prvi će priliku da nazdrave novim izazovima imati mališani, već od 11 sati na Ljetnoj pozornici u društvu animatora i uličnih umjetnika i uz razne igre. Navečer će se Opatijci i njihovi brojni gosti od 2018. moći oprostiti na trgu ispred gradske tržnice ili kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer



OPATIJA Opatija je mnogima omiljeno odredište za doček Nove, a prema podacima Turističke zajednice Grada Opatije, u 30 otvorenih hotela očekuje se dolazak oko 4.500 gostiju.


Najviše će biti austrijskih gostiju, a slijede gosti iz Njemačke i Italije te iz drugih zemalja, kao i domaći turisti koji će ostvariti oko 15.000 noćenja. Uz silvestarsku večeru, za doček će u hotelu Kvarner nastupati grupa Dellboys, u hotelu Palace Pacific Bullets, u Continentalu Exotic Pop Band, u Admiralu Pešekani Band, a doček će se organizirati i u mnogim ugostiteljskim objektima.


Pored sadržaja unutar samih hotela, gdje će se priređivati svečane i bogate večere uz glazbu i različita iznenađenja, Opatija se pripremila da i izvan hotela bude obilje sadržaja zbog kojih se isplati doći u grad.




U novu 2019. godinu Opatija će ući uz trostruki doček. Prvi će priliku da nazdrave novim izazovima imati mališani, već od 11 sati u ponedjeljak 31. prosinca, na Ljetnoj pozornici u veselom društvu kostimiranih animatora i uličnih umjetnika i zabavljajući se raznim igrama.


Navečer će se Opatijci i njihovi brojni gosti od aktualne godine moći oprostiti na dočecima na otvorenom na trgu ispred gradske tržnice ili kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer.


Domaća fešta


Tisuće inozemnih posjetitelja koji su Opatiju odabrali za svoju novogodišnju destinaciju pravu će »domaću feštu« moći doživjeti na »mrkate« uz program »Opatijci za Opatiju«, u kojem će od 22 sata nadalje nastupiti Dražen Turina Šajeta, Mauro Staraj, Martina Majerle te Duško Jeličić Dule i Bonaca, pojačani atraktivnom vizualno-zvučnom kulisom najvećeg vatrometa na Kvarneru točno u ponoć. Za dobro raspoloženje prilikom posljednjeg odbrojavanja kod Šporera će se pobrinuti Grooversi koji će, također od 22 sata, recept za odličan provod složiti od domaćih i stranih hitova izvedenih na njihov prepoznatljiv način.


Već i prije »najluđe noći«, kao zagrijavanje za nezaboravni doček gostima i posjetiteljima će poslužiti program Najljepšeg Adventa uz more na četiri lokacije – Ljetnoj pozornici s klizalištem i prigodnom ponudom iz adventskih kućica, mrkatu koji će obilovati gastronomskim događanjima, Slatini na kojoj se održava sajam autohtonih proizvoda te centralnom mjestu ovogodišnjeg Adventa, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer koji tijekom jutra i poslijepodneva nudi animaciju za djecu, a u večernjim satima nastupe glazbenika i DJ-eva.


Uvodi u dočeke


Pripreme za novogodišnji doček krenut će u ponedjeljak, 31. prosinca, već od jutarnjih sati na tržnici gdje će se održati gastronomski program »Brudet i kvarnerski vinari«. Ispred Šporera će u 15 sati nastupit Trio Asi, kao najbolji uvod u programe dočeka Nove godine.


No, zabava neće prestati kada sat otkuca ponoć i uvede nas u 2019. godinu, jer 1. siječnja u 12 sati na terasi Kvarnera održat će se tradicionalna novogodišnja zdravica gradonačelnika za sve posjetitelje Opatije, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran i šampanjac u čašama koje će posjetitelji moći zadržati kao suvenir na lijepi provod u Opatiji. Niti 2019. godina neće početi bez Orašara i vilenjaka, s kojima će druženje potrajati od 12 do 19 sati u Šporeru. Glazbeni program će započeti nastupom Spart Jazz Tria, a u 13 sati Opatijski kukali – koji ove godine slave 15 godina postojanja – novogodišnjom će zdravicom iz morskih valova službeno otvoriti novu kupališnu sezonu.