Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
PanCare Fun Run

foto Trčanjem za sve koji su preživjeli rak osvojili pažnju javnosti

Start utrke ispred hotela Royal / Snimio Marin ANIČIĆ
Start utrke ispred hotela Royal / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 25. travanj 2019. u 17:35 2019-04-25T17:35:45+02:00

Najprije malo vježbi za zagrijavanje, a potom – pravac obalni put. Prilikom prijave za utrku, sudionici su mogli kupiti kape i majice, a prihod od prodaje usmjeren je u humanitarne svrhe

OPATIJA Današnje jutro bez kiše u Opatiji bilo je »drugačije od drugih«. Brojni šetači, trkači i volonteri okupljali su se već od 7 sati na trgu Holiday Platz ispred hotela Royal kako bi odali počast preživjelima od raka u djetinjstvu, podigli svijest o smanjenju kasnijih učinaka liječenja malignih oboljenja u djetinjstvu i prikupili financijska sredstva za pomoć preživjelima.

Točno pola sata kasnije, u 7.30 sati, pobornici kretanja i zdravog života priključili su se humanitarnoj utrci PanCare – Fun Run, organiziranoj u okvirima 23. PanCare proljetnog sastanka.

Domaćin ovog skupa koji je okupio 120 eminentnih svjetskih stručnjaka bila je prof. dr. sc. Jelena Roganović, pročelnica Zavoda za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, uz podršku KBC-a Rijeka i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Kretanjem do pažnje javnosti - PanCare Fun Run, snimio Marin ANIČIĆ

Najprije malo vježbi za zagrijavanje, a potom – pravac obalni put. Prilikom prijave za utrku, sudionici su mogli kupiti kape i majice, a prihod od prodaje usmjeren je u humanitarne svrhe.

PanCare je multidisciplinarna paneuropska mreža profesionalaca, osoba liječenih u djetinjstvu od neoplazme i njihovih obitelji, kojoj je cilj smanjiti učestalost, težinu i negativne učinke kasnijih nuspojava liječenja djece i adolescenata s malignim bolestima. Procjenjuje se da danas u Europi živi između 300.000 i 500.000 osoba koje su u djetinjstvu liječene od maligne bolesti.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju u petak!

PanCare Fun Run,trčanje za preživjele od raka u djetinjstvu, snimio Marin ANIČIĆ

PanCare Fun Run,trčanje za preživjele od raka u djetinjstvu, snimio Marin ANIČIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.