Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Šarenilo boja

foto/video Tisuću mažoretkinja prodefiliralo Opatijom, svojom su vještinom i kreacijama izazvale oduševljenje

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2018. u 22:52 2018-08-24T22:52:00+02:00

Djevojčice i djevojke iz osam zemalja – Češke, Mađarske, Poljske, Francuske, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Hrvatske – u živopisnim su uniformama izmamile Opatijce i njihove goste na ulicu

Više od tisuću mažoretkinja preplavilo je opatijsku Ulicu Maršala Tita tijekom svečanog mimohoda povodom Europskog prvenstva i Europskog kupa mažoretkinja koje se u sportskoj dvorani »Marino Cvetković« održava od 23. do 26. kolovoza.

Djevojčice i djevojke iz osam zemalja – Češke, Mađarske, Poljske, Francuske, Bugarske, Ukrajine, Moldavije i Hrvatske – u živopisnim su uniformama i uvježbanim formacijama, uz pratnju Limene glazbe Marinići, izmamile Opatijce i njihove goste na ulicu koja je od sportske dvorane do Slatine zastala sa svojim aktivnostima kako bi s veseljem i fotoaparatom u ruci popratila brojne i šarolike mažoretkinje.

Neposredno prije početka mimohoda kojeg su predvodile domaće snage Udruge mažoretkinja Grada Opatije, djevojke iz skupine Brušperk koja dolazi iz Češke podijelile su s nama svoje prve dojmove.

– U Opatiji nam je jako lijepo i veselimo se svemu što ova četiri dana nose jer smo se puno pripremale, gotovo godinu dana. Bilo je naporno, pripremile smo mnogo točaka, no nama je to zadovoljstvo. Imamo priliku upoznati brojne mažoretkinje iz drugih zemalja, a uz to i posjetiti Opatiju i more – rekle su seniorke iz AP Kluba Brušperk.

Snimio Vedran KARUZA

Svečani mimohod popratili su brojni prolaznici koji su se zatekli u šetnji Opatijom, a oduševljenje šarenim kreacijama, naročito nisu skrivali najmlađi gledatelji i gledateljice koje su roditelji fotografirali s mladim mažoretkinjama. A da su i opatijski žitelji zadovoljni onime što se zbilo na ulicama njihova grada, potvrdila nam je i Opatijka Nataša Juras.

Snimio Vedran KARUZA

– Presretna sam što se u Opatiji događaju ovako lijepe manifestacije koje mlade dovode u naš, često i dalje usnuli grad. Uistinu je divan prizor vidjeti sve te silne mažoretkinje koje su ispunile gradsko središte, zbilja im se na momente nije vidjelo kraja, i ovakvih događaja trebalo bi biti više, podijelila je s nama Nataša Juras koja je povorku promatrala ispred svoje zgrade.

Snimio Vedran KARUZA

Europsko prvenstvo i Europski kup 2018. u Opatiji se odvijaju u organizaciji Udruge mažoretkinja Grada Opatije, u suradnji s Alijansom mažoretkinja Adriatika i Svjetskom asocijacijom IAM (International association of majorette sport). Događaj koji je u Opatiju doveo ukupno 62 mažoret timova održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te pod pokroviteljstvom Grada Opatije, TZ-a grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu