Dar za najmlađe

Škola i vrtić Jušići u novom energetskom ruhu

Marina Kirigin

Jelena Stepić, Mario Ćiković, Astrid Massari, Astra Gašparini i Roni Puharić / Foto Općine Matulji

Jelena Stepić, Mario Ćiković, Astrid Massari, Astra Gašparini i Roni Puharić / Foto Općine Matulji

Općina Matulji ulaže znatne napore i sredstva u projekte energetske obnove škola i vrtića te su osim ovog projekta u fazi obnove područna škola i dječji vrtić u Rukavcu i općinska zgrada u centru Matulja – rekao je načelnik Mario Ćiković



JUŠIĆI  Obnova područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima privedena je kraju. Postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, međukatnih konstrukcija prema tavanu, krovova i međukatnih konstrukcija iznad ventiliranog prostora, zamijenjen je dio dotrajale stolarije i ugrađen je solarni sustav za grijanje potrošne tople vode, a sve radove izvela je riječka tvrtka Zanatoprema.


Na završnoj konferenciji projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić«, područna škola Jušići i Dječjeg vrtića Matulji, koji je uspješno provela Općina Matulji u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., istaknuto je kako je ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosila nešto više od milijun kuna.


Obnovljena je škola Jušići / Foto Općina Matulji


Obnovljena je škola Jušići / Foto Općina Matulji



Slijedi škola Matulji




Osigurana su bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od oko 258.000 kuna te sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu u iznosu od približno 193.700 kuna.


– Uspješno i u roku smo završili projekt energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima, čime je zgrada prešla iz energetskog razreda C u razred A+. Naša Općina ulaže znatne napore i sredstva u projekte energetske obnove škola i vrtića te je osim ovog projekta u fazi obnove područna škola i dječji vrtić u Rukavcu, pred završetkom obnove je općinska zgrada u centru Matulja, a početkom sljedeće kalendarske godine započinje energetska obnova Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« u Matuljima – rekao je matuljski načelnik Mario Ćiković.


Sve prema planu


Također se zahvalio svima koji su radili na pripremi i aplikaciji projekta prema Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te dionicima koji su sudjelovali u samoj realizaciji projekta, a voditeljica projekta Astra Gašparini upoznala je nazočne s provedenim aktivnostima promidžbe i vidljivosti navedenog projekta koje su pratile dinamiku izvođenja radova te su u cijelosti provedene shodno planu aktivnosti.


Završnoj konferenciji u Jušićima prisustvovali su i ravnateljica Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« Astrid Massari, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji Jelena Stepić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Općine Matulji Ronald Puharić.