Bira se novi predsjednik

Robert Kurelić podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Opatije

Aleksandra Kućel Ilić

Robert Kurelić / Snimio Silvano JEŽINA

Robert Kurelić / Snimio Silvano JEŽINA

Dana 23. travnja podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Prema međustranačkom sporazumu mjesto predsjednika u druge dvije godine mandata pripada SDP-u. Nadalje, iz osobnih i obiteljskih razloga povlačim se iz Gradskog vijeća te će moje mjesto uskoro preuzeti druga osoba s liste Akcije mladih - izjavio je jučer Robert Kurelić



OPATIJA Robert Kurelić iz Akcije mladih, povlači se s mjesta predsjednika Gradskog vijeća Opatije, funkcije na kojoj se nalazio nepune dvije godine.


– Poštovani, ovim putem podnosim ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije – stoji u prvoj točki materijala za svibanjsku sjednicu Gradskog vijeća koju je Kurelić sazvao za 2. svibnja.


Na naš upit, pojasnio je svoju odluku, obznanivši ujedno i kako će se povući iz političkih redova i vijećničko mjesto prepustiti drugoj osobi s liste Akcije mladih.


Hvala svima




– Dana 23. travnja podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Prema međustranačkom sporazumu mjesto predsjednika u druge dvije godine mandata pripada SDP-u. Nadalje, iz osobnih i obiteljskih razloga povlačim se iz Gradskog vijeća te će moje mjesto uskoro preuzeti druga osoba s liste Akcije mladih.


Bila mi je iznimna čast obnašati ovu visoku dužnost te sam ponosan na mnoge odluke koje smo donijeli, ponajviše na besplatan vrtić za svako drugo dijete, što sam, uz podršku kolega iz predstavničke većine izborio netom na početku mandata. Nadalje, uveli smo javne tribine u politički diskurs u Opatiji te vjerujem da će se taj skromni doprinos demokratskom dijalogu nastaviti i ubuduće. Uspjeli smo zaštititi imovinu Grada Opatije od rasprodaje i uvesti racionalniji pristup u planiranju proračuna. Amandmanima na UPU Opatija, koji će se uskoro naći na dnevnom redu Gradskog vijeća, dodatno smo zaštitili javni prostor i predvidjeli najviše standarde prostornog planiranja u vidu arhitektonskih urbanističkih natječaja za Trg Slatina.


Ako je propusta bilo, vjerujem da su oni počinjeni u najboljoj namjeri. Zahvaljujem se svim kolegama vijećnicima, kako mojim koalicijskim partnerima iz predstavničke većine, tako i vijećnicima iz oporbe, na podršci i suradnji, te gradonačelniku i stručnim službama. Uveli smo kohabitaciju u opatijsku politiku koja je, usprkos povremenim polemikama, ipak iznjedrila brojne pozitivne pomake za sve građane Opatije. Čvrsto sam uvjeren da će Gradsko vijeće i novi predsjednik nastaviti ustrajno i neumorno raditi za građane, zaposlene i posjetitelje bisera Jadrana – naveo je Kurelić.


Mjesto preuzima SDP


Na predsjedavajuću poziciju došao je zahvaljujući koalicijskom sporazumu, kao pripadnik »velike koalicije« koju predvodi opatijski SDP, te bi prema tom sporazumu, po isteku dvogodišnjeg mandata i da se nije odlučio povući s čelnog mjesta, funkcija predsjednika Gradskog vijeća Opatije pripala članu SDP-a, Fernandu Kiriginu ili nekom drugom članu ove stranke kojemu predstavnička većina bude izglasala povjerenje.


Izbor novog predsjednika Gradskog vijeća Opatije također će biti na svibanjskoj sjednici, kada će biti poznato i tko je naslijedio ovu odgovornu funkciju.