'Naš svijet je Glazba'

Promenadni koncert četiri orkestra sa 120 puhača

Marina Kirigin

Mimohod orkestara kroz Opatiju  /  Snimio Silvano JEŽINA

Mimohod orkestara kroz Opatiju / Snimio Silvano JEŽINA

Glazbenici, njih oko 120 iz četiri orkestra – Gradskog puhačkog orkestra Sinj, Pihalnog orkestra Marezige (Slovenija), talijanskog orkestra »G. Savoi« – Palazzuolo sul Senio te domaćine iz Puhačkog orkestra Lovran izvedbom marševa »probudili« su nedjeljno opatijsko jutro okupano suncem, a nakon promenadnog koncerta na Slatini zajedničkim nastupom zatvorili su ovaj trodnevni festival u Lovranu



OPATIJA/LOVRAN  Koncertima na otvorenom, mimohodima kroz Opatiju i Lovran, obilježeno je 26. izdanje međunarodnog festivala puhačkih orkestara »Naš svijet je Glazba«.


Glazbenici, njih oko 120 iz četiri orkestra – Gradskog puhačkog orkestra Sinj, Pihalnog orkestra Marezige (Slovenija), talijanskog orkestra »G. Savoi« – Palazzuolo sul Senio te domaćine iz Puhačkog orkestra Lovran izvedbom marševa »probudili« su nedjeljno opatijsko jutro okupano suncem, a nakon promenadnog koncerta na Slatini zajedničkim nastupom zatvorili su ovaj trodnevni festival u Lovranu.


Priredba koja  se već tradicionalno održava početkom svibnja u Lovranu i Opatiji u svrsi je turističke promocije kraja, ali i mjesto druženja glazbenika, razmjena iskustva, upoznavanja kultura…




– Festival je u svim svojim izdanjima okupio velik broj sudionika i naišao na odličan prijem kod publike. Svake godine na ovom festivalu sudjeluju iznimni orkestri iz Hrvatske i inozemstva koji kroz svoj program predstavljaju regiju i državu iz koje dolaze i njen glazbeni izričaj. To je prilika da se kroz glazbeno druženje uspostave kontakti, upozna glazbenike s ljepotama našega kraja te oživi kulturna ponuda liburnijskog područja, istaknuli su organizatori festivala.