Negodovanje prolaznika i stanara

Po šetačima lungomara kapalo iz policijskih klima

Marina Kirigin

Zgrada s koje je kapalo na obalno Šetalište Franza Josepha / Foto Marin ANIČIĆ

Zgrada s koje je kapalo na obalno Šetalište Franza Josepha / Foto Marin ANIČIĆ

Odvod je jednostavno bio izbačen iz uređaja te je kapalo direktno na šetalište. Obaviješteni su PP i komunalno redarstvo, no problem je riješen tek nakon novinarskog upita



OPATIJA »Prije nekog vremena su na pročelju zgrade s morske strane, iznad obalnog šetališta, postavljene klime u stanovima koje koriste djelatnici MUP-a. Klime su postavljene tako da je odvod vode koja se kondenzira jednostavno izbačen iz uređaja i kapa direktno na obalno Šetalište Franza Josepha.


To izaziva brojne neugodne situacije s prolaznicima koji misle da ih netko iz zgrade prska po glavi, tako da je postalo neugodno sjediti na balkonu jer ste stalno suočeni s ljutitim i začuđenim pogledima prolaznika.


O tome smo obavijestili policijsku postaju Opatija, gdje su obećali da će problem riješiti, ali do danas se niša nije dogodilo. Obavijestili smo i komunalno redarstvo Grada koje je napravilo izvid i izjavilo: »Njima ne mogu ništa jer oni uvijek kažu da nemaju novca«.


Nestručno postavljeni klima uređaji / Snimio Marin ANIČIĆ


Nestručno postavljeni klima uređaji / Snimio Marin ANIČIĆ





Nedavno je priključena još jedna klima koja mi kapa ravno na stepenište na ulazu u stan. Nije mi jasno da nitko ne reagira i da smo cijelo ljeto suočeni s ovim problemom koji nam svima služi na sramotu.


Također mi nije jasno da se neka tvrtka bavi ugradnjom klima uređaja, a to izvede na ovako neprimjeren način. U nadi da će se netko ipak pozabaviti ovim problemom i natjerati nadležne da klima uređaje spoje na oluk kako ne bi kapalo na šetalište.


Djeluje mi nestvarno da jedan tako banalan problem koji zahtijeva 20 minuta rada, nitko ne rješava cijelo ljeto« – stoji u pismu Damira Nahmijasa koji je dopis nadležnim tijelima, ali i našem listu, uputio u ime stanara zgrade na adresi Maršala Tita 157, a tek nakon što nisu uspjeli riješiti problem u dogovoru s Policijskom postajom Opatija i s komunalnim redarstvom.


– Komunalno redarstvo je po zaprimljenoj prijavi izašlo na teren prošloga tjedna i uvjerilo se da vanjska jedinica klima uređaja doista neprimjereno ispušta kondenzat na javnu površinu. Po intervenciji redarstva, u dogovoru s predstavnikom stanara zgrade na adresi Maršala Tita 157, ovaj je nedostatak danas uklonjen – stoji u odgovoru iz Grada Opatije koji je stigao dan nakon što je odaslan novinarski upit.