Tradicija

Ples i darovi na startu Maskiranog bala u Matuljima

Marina Kirigin

Tradicionalna priredba ove je godina započela plesom najmlađih učenika matuljske škole, a ulaskom Djeda Božićnjaka u dvoranu je »zakoračilo« blagdansko raspoloženje i najavilo dane darivanja



Dobrom rukom, tradicionalnim božićnim darivanjem matuljskih učenika prvih razreda, i Maskiranim božićnim balom otvorena je jučer Božićna šetemana u Matuljima. Matuljski »prvaši« na dar od Općine dobili su poklon-bon u iznosu od 100 kuna koji mogu iskoristiti u knjižarama. Tradicionalna priredba ove je godina započela plesom najmlađih učenika matuljske škole, među kojima je bilo i onih odjevenih u likove iz bajki, vile, vilenjake, čarobnjake, koji su zauzeli prostor školske sportske dvorane u koju je ulaskom Djeda Božićnjaka »zakoračilo« blagdansko raspoloženje i najavilo dane darivanja. Djedica je djecu dočekao punih ruku bombona, a posebno nagradio one koji su stigli maskirani. Priredio im je i iznenađenje – slatke čokoladne kuglice nakon kojeg su djeca dobila još dodatne energije za ples uz grupu Sunset.


Božićna šetemana nastavlja se danas u 17.30 sati, kad će se svjetla upaliti na jaslicama pul Šmogori, a svečano otvaranje uveličat će nastup Mješovitog zbora Štorija iz Rukavca. Istoga dana u 19 sati plesni podij u školskoj sportskoj dvorani otvoren je za Božićnu plesnu večer standardnih plesova uz Sunset band. U plesnu večer sve posjetitelje uvest će Plesna skupina Udruge umirovljenika Matulji, a nakon njihova nastupa plesni podij otvoren je za sve plesne skupine i građane. Osim plesa, održat će se i natjecanje za najbolju orehnjaču na kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, ali uz prethodnu prijavu kod organizatora, Udruge umirovljenika Matulji. Nedjelja je rezervirana za »Božićnu odu«, koncert KUD-a Učka Matulji u crkvi Krista Kralja, koji počinje u 19.30 sati.