Stara dama

Padaju rekordi: U Opatiji milijun noćenja tjedan ranije nego lani

Hina

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Dobar »booking« najavljen je i do kraja godine, posebno u hotelskom smještaju više kategorije



U Opatiji je tjedan dana ranije nego prošle godine odnosno do trinaestog rujna, ostvareno milijun turističkih noćenja, pa se prema dosadašnjim pokazateljima u tom gradu očekuje još jedna rekordna turistička godina, priopćeno je u utorak iz Turističke zajednice Grada Opatije. 


Od početka godine do sredine rujna na području Opatije bilo je 312.562 turista ili 3 posto više nego lani, uz više od milijun ili dva posto više turističkih noćenja.


Iz opatijske turističke zajednice navode da je nakon rekordne sezone i kolovoza, u kojem je broj noćenja u odnosu na prošlu godinu povećan za 5 posto, u prva dva tjedna rujna na opatijskom području bilo 4 posto više turista i noćenja u odnosu na isto razdoblje lani. U prvih 14 dana rujna u Opatiji su boravile oko 22 tisuće gostiju, koji su ostvarili 75 tisuća noćenja, a najtraženiji je bio hotelski smještaj s 4 i 5 zvjezdica. Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, a potom iz Austrije i Velike Britanije.




Dobar »booking« najavljen je i do kraja godine, posebno u hotelskom smještaju više kategorije. Hotelijeri imaju i dobre najave za jesen i zimu, koje će obilježiti kongresi te manifestacije poput Adventa u Opatiji i Festivala čokolade.


U turističkoj zajednici ocjenjuju da je to rezultat brojnih ulaganja u podizanje kvalitete smještaja, aktivne promidžbe Opatije na domaćem i stranim tržištima te više projekata jačanja atraktivnosti destinacije.