Bogata blagdanska ponuda

PUN POGODAK Božićni gušti u Opatiji: Ugodno vrijeme prizvalo brojne turiste i posjetitelje u grad pod Učkom

Marina Kirigin

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA Božićne blagdane u Opatiji je provelo više od 2.500 gostiju koji su boravili u 29 otvorenih hotela i ukupno ostvarili oko 9.000 noćenja u razdoblju od 24. do 27. prosinca. Najbrojniji gosti, gotovo polovina ukupnog broja, bili su Austrijanci, zatim slijede Nijemci, domaći gosti, Slovenci i Talijani. Na sam Božić ugodno vrijeme, ne tako niske temperature zraka i tračci sunca koji su provirivali među oblacima u Opatiju su, osim turista, prizvali i brojne posjetitelje iz Riječkog prstena koji su šetali ulicama i lungomarem, uživali u adventskim opatijskim kutcima, kod Šporera, na Ljetnoj pozornici i na mrkatu. U blagdanskoj atmosferi u Opatiji je uživao i mladi par iz Italije.


– Već smo treći put u Opatiji. Uvijek se iznova vraćamo jer nam je cijeli grad predivan, posebno vrtovi i parkovi, šetnice, ali i usluga koju ovdje imamo. Odsjeli smo u hotelu, a sam Božić započeli smo hotelskim wellnessom, zatim večerom nakon koje smo obilazili adventske punktove u gradu i uživali u božićnoj atmosferi. Cijelu noć smo bili vani i bilo nam je jako zabavno. Opatija je grad u kojem ima stvarno veliki broj mogućnosti kako provesti vrijeme – rekla je Jenny Sech koja je stigla sa Riccardom Padoinom na trodnevni boravak u grad pod Učkom.





Adventska lokacija kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer još jednom se pokazala kao pun pogodak. Živa svirka, odlična ugostiteljska ponuda, kao i animacija za najmlađe u samom paviljonu privukla je veliki broj posjetitelja. Šurlice s kozicama, maneštra od sipe, lignji na opatijski koje spravljaju ugostitelji iz Yacht Cluba Opatija samo je dio gastro specijaliteta što se nude na adventskim kućicama smještenim u parku ispred paviljona, koji su izuzetno traženi uz kuhano vino, vrući džin, rum punč i druga takozvana topla zimska pića.


– Naša gastro ponuda izuzetno je dobro prihvaćena. Na Badnjak i Božić lijepo smo radili, međutim, najviše posla imali smo kada su se održavali Dani čokolade u prvoj polovici prosinca. Naravno, najviše na posjećenost utječu vremenske prilike – rekao je Niko Rončević, ugostitelj na adventskoj kućici kod Šporera, navodeći da su tu opatijsku lokaciju tijekom posljednjih dana najviše posjećivali domaći gosti, oni iz Zagreba i nekih drugih hrvatskih gradova, a bilo je i gostiju s njemačkog i talijanskog govornog područja.


Opširnije u tiskanom izdanju