Prometna opasnost

Opasna opatijska “šahtenštrase”: “Zubati šaht dovodi vozače do ludila

Aleksandra Kućel Ilić

Gradonačelnik je odmah jutros uputio dopis Komunalcu, izvođaču radova na sanaciji šahtova – naveli su jučer iz Grada



OPATIJA – Poprilična prometna »frka« tijekom proteklog vikenda u Opatiji uslijed opasnih šahtova na opatijskoj »šahtenštrase« – gornjoj prometnici, Novoj cesti, na samom ulazu prema središtu grada.


Naime, na cesti u nadležnosti Hrvatskih cesta koja je sve samo ne adekvatan i reprezentativan »uvod u odmor na Opatijskoj rivijeri«, jer je prepuna rupa, neravnina i neadekvatno postavljenih poklopaca za kanalizaciju koji uništavaju amortizere i izazivaju negativne komentare vozača, po najnovijoj situaciji, nakon »popravka« ima i šahtova koji strše iznad razine ceste i »zub« koji je ostao nakon krpanja jedne od njih velika je opasnost za sigurnost prometa.


Žustra polemika na temu opasnih šahtova zbog kojih se može vrlo lako ne samo probušiti guma, već i još teže nastradati, razvila se na društvenim mrežama te je jučer uslijedila i reakcija opatijskoga gradonačelnika Ive Dujmića na čiji se račun, bez obzira na to što je prometnica u nadležnosti Hrvatskih cesta, obrušio najveći broj komentara na društvenim mrežama.




»Vavek te sakramentske šahti i ta Ementalerstrase od Nove cesti« – jedna je od objava koja oslikava prometnu svakodnevicu…


– Gradonačelnik je odmah jutros uputio dopis Komunalcu, izvođaču radova na sanaciji šahti – naveli su jučer iz Grada Opatije na novinarski upit.


– Nedopustivo je da je ugrožena sigurnost sudionika u prometu propustom pri označavanju šahtova i nepostavljanjem privremenog asfalta kako bi se promet mogao sigurno odvijati – stoji u dopisu koji je proslijeđen Komunalcu. Od Komunalca je gradonačelnik zatražio promptnu reakciju, s ciljem zaštite sigurnosti sudionika u prometu.


Investitor u asfaltiranje dijelova prometnice i saniranje ulegnuća na Novoj cesti su Hrvatske ceste. Hrvatske ceste su se Gradu obratile sa zamolbom da hitno izvede radove i osigura sanaciju šahtova prije asfaltiranja. No, zbog vremenskih prilika asfaltiranje kasni – navedeno je u pojašnjenju iz Grada Opatije na novinarski upit.