Deveto izdanje

Od humanitarne revije do bala: U Opatiji počinje Bečki tjedan

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Donatorska modna revija bit će održana nakon degustacije vrhunskih austrijskih vina na terasi hotela Kvarner u petak, 20. rujna, u 19.30 sati u Kristalnoj dvorani



OPATIJA – Opatija je najmanji grad na svijetu u kojemu se organizira Bečki bal, a održat će se na kraju Bečkoga tjedna koji je upravo započeo. Deveti je to Bečki tjedan u Opatiji, tijekom kojega će se pored svečanoga bala održati i radionica za djecu, koncert, degustacija bečkih vina, te humanitarna modna revija.


– Djeca svih uzrasta željna znanja o bečkoj prijestolnici mogu doći u kavanu opatijskog hotela Palace Bellevue danas, 18. rujna, kada će se s početkom u 18 sati, održati radionica za djecu pod nazivom »Beč za djecu«. Za tu prigodu članovi Društva Naša djeca osmislili su Bajkaonicu – pričanje tradicionalnih priča, malu bečku kuharicu na kojoj će najmlađi kroz interaktivnu i zabavnu igru učiti kako pripremiti sacher tortu ili germknedle te likovno – kreativnu radionicu izrade kruna, uz besplatan ulaz – najavili su opatijski organizatori.


Degustacija vina


U petak, 20. rujna, s početkom u 18 sati na terasi Remisens Premium Hotela Kvarner održat će se zanimljiva večer tijekom koje će svi posjetitelji moći degustirati bečka vina uz svečani koncert Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4. Nakon koncerta, održat će se i tradicionalna humanitarna modna revija u organizaciji Lions kluba Opatija, a ulaz na sva događanja tijekom ovoga dana i večeri bit će slobodan.




Tijekom subote, 21. rujna, još će jedan koncert održati Hoch-und Deutschmeister k.u.k. Wiener Regimentskapelle IR4, no ovoga puta u Parku Angiolina ispred Švicarske kuće u kojoj će se moći pogledati izložba Mónike Czédly »Modni ormar carice Sisi«. U subotnjim večernjim satima će biti kulminacija Bečkog tjedna uz svečani Bečki bal koji će se 12. put održati u Kristalnoj dvorani Remisens Premium Hotela Kvarner. Otvorenje bala zakazano je za 20.30 sati uz nastup plesne škole Tanzkomitee i orkestra Original Wiener Strauss Capelle. Cijena ulaznica iznosi 400 kuna te uključuju svečanu večeru, a mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici.


Na svoje će doći i ljubitelji bečkih slastica te za vrijeme trajanja manifestacije, već od 15. rujna pa sve do 22. rujna, posebnu ponudu kolača imaju kavane hotela Remisens Premium Hotel Kvarner i Remisens Premium Hotel Palace Bellevue.


Modna revija


Nova predsjednica Lions kluba Opatija Snježana Čačić pozvala je zainteresirane na donatorsku modnu reviju u okvirima Bečkog tjedna u Opatiji, a koja će biti nakon degustacije vrhunskih austrijskih vina na terasi hotela Kvarner u petak, 20. rujna, s početkom u 19.30 sati u Kristalnoj dvorani.


– Cilj nam je prikupiti sredstva za kupnju automatskog vanjskog defibrilatora (AED uređaja) koji bismo postavili na javni prostor Grada Opatije. Na modnoj reviji će sudjelovati poznati butici s područja Liburnije Max Mara, Futura Nova, Chantal, Comma i Bellissima, poznati modni brend Omniamea iz Švedske te naše dizajnerice Greta Gudelj i Jadranka Šegota. Program ćemo također oplemeniti vokalnim izvedbama Mateje Majerle u pratnji gitarista Marija Šimunovića te atraktivnom plesnom točkom u izvedbi profesionalnih plesača Ivane Trope i Davora Romića. Modele će nositi manekenke modne agencije Glamour Tara Tajane Zaro Mirković, manekenke starije generacije Kisha te manekenke koje dolaze iz Švedske, a koje će nositi modele Omniamei. Moderator večeri će biti Neno Pavinčić, a kako bismo prikupili što više sredstava za kupnju defibrilatora, organizirat ćemo tombolu – najavila je Snježana Čačić.