Dio javnosti zbunjen

Nesuđenova Kiriginova zamjenica Romina Alkier postala Dujmićeva savjetnica

Srđan Brajčić

Romina Alkier nije uspjela postati zamjenicom gradonačelnika, ali jest savjetnicom gradonačelnika / arhiva NL

Romina Alkier nije uspjela postati zamjenicom gradonačelnika, ali jest savjetnicom gradonačelnika / arhiva NL

Ovdje se ne radi o političkom prelasku, ostajem nezavisna političarka, već o stručnoj funkciji. Naime, poznate su moje reference i rad na Fakultetu, iz čega se može zaključiti zbog čega sam donijela takvu odluku, kaže predsjednica Savjeta za gospodarstvo, turizam i poduzetništvo Romina Alkier



 Prema nedavnoj odluci Ive Dujmića, osnovana su tri nova savjeta gradonačelnika. To su Savjet za gospodarstvo, turizam i poduzetništvo, Savjet za koordinaciju politika za mlade i Savjet za sport i koordinaciju aktivnosti udruga proizašlih iz II. svjetskog rata te Domovinskog rata.


Na čelo Savjeta za gospodarstvo, turizam i poduzetništvo imenovana je Romina Alkier, dok su za članove potvrđeni Vedran Gržetić, Mauricio Počekaj, Danijela Grlaš i Patricija Rumac. Savjet za koordinaciju politika za mlade vodit će u funkciji predsjednika Domagoj Tramontana, a članovi ovog tijela su Michael Črnjarić Božac i Valentina Jonjić. Predsjednik Savjeta za sport i koordinaciju aktivnosti udruga proizašlih iz II. svjetskog rata te Domovinskog rata je Mladen Kranjčec, a članovi su Goran Grubešić i Siniša Volarević.


No, imenovanje Romine Alkier s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije zbunio je dio opatijske javnosti. Naime, Romina Alkier bila je kandidatkinja za zamjenicu opatijskoga gradonačelnika na posljednjim lokalnim izborima, i to SDP-ove koalicije. Drugim riječima, trebala je postati zamjenica SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Fernanda Kirigina. No, voljom birača to se nije dogodilo i Grad Opatiju nastavio je voditi Ivo Dujmić.




Romina Alkier nije uspjela postati zamjenicom gradonačelnika, ali jest savjetnicom gradonačelnika. Alkier u tom imenovanju ne vidi baš ništa sporno.


– Pa svima je poznata ta činjenica da sam bila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika suprotne političke opcije. Ovdje se međutim ne radi o političkom prelasku, ostajem nezavisna političarka, već o stručnoj funkciji. Naime, poznate su moje reference i rad na Fakultetu, iz čega se može zaključivati zbog čega sam donijela takvu odluku. Tijekom kampanje sam naglašavala, a sada mogu ponoviti to da s gradonačelnikom Ivom Dujmićem nikad nisam bila u sukobu. Dapače, u dva mandata bila sam na njegovoj listi kao članica HNS-a i tada sam vidjela da je suradnja s Ivom Dujmićem moguća. Vjerujem u to da će moja funkcija u Savjetu za turizam biti na dobrobit Opatije, građana i gradonačelnika. Osim toga, u savjetu je još dvoje stručnjaka i već smo počeli pripremati neke projekte, kazala nam je Romina Alkier koja je naglasila da je njezina funkcija predsjednice volonterska.