Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Maškarani ugođaj

foto Lovranski IveK na novoj lokaciji - pul novega maruna

Snimio Marin ANIČIĆ
Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2018. u 18:39 2018-01-17T18:39:00+01:00

Ime mu je IveK, u ruci drži Agrokorov toranj s amblemom Agrokora i tu će visjeti sve dok traje vladavina maškara, a to je vrijeme u kojemu one također drže i ključeve Općine Lovran

Lovranski »judi od pusta«, okupljeni u Toronjeri, karnevalskoj udruzi In bambo veritas i Pešekanima, napravili su danas »maškarani ugođaj«, te prvi puta na novoj lokaciji, kod »novega maruna« na ulazu prema Trgu sv. Jurja podignuli pusta i karnevalsku zastavu.

O171AM18
Lovranci objesili pusta IveKa / Snimio Marin ANIČIĆ

Lovranski je pust ove godine »jako šesan« i kažu da će ga na kraju skoro biti »škoda zapalit«. Ime mu je IveK, u ruci drži Agrokorov toranj s amblemom Agrokora i tu će visjeti sve dok traje vladavina maškara, a to je vrijeme u kojemu one također drže i ključeve Općine Lovran.

Antonja u Lovranu je započela uz malu povorku, te se nastavila uz fritule i kuhano vino i glazbu Puhačkog orkestra Lovran. U galeriji Laurus je otvorena izložba »Peto godišnje doba«, a zatim je u kinu započeo i prvi ovogodišnji karnevalski ples »po starinski«, onako kako se to »nekad tancalo«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.