Maškarani ugođaj

Lovranski IveK na novoj lokaciji – pul novega maruna

Marina Kirigin

Ime mu je IveK, u ruci drži Agrokorov toranj s amblemom Agrokora i tu će visjeti sve dok traje vladavina maškara, a to je vrijeme u kojemu one također drže i ključeve Općine Lovran



Lovranski »judi od pusta«, okupljeni u Toronjeri, karnevalskoj udruzi In bambo veritas i Pešekanima, napravili su danas »maškarani ugođaj«, te prvi puta na novoj lokaciji, kod »novega maruna« na ulazu prema Trgu sv. Jurja podignuli pusta i karnevalsku zastavu.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Lovranski je pust ove godine »jako šesan« i kažu da će ga na kraju skoro biti »škoda zapalit«. Ime mu je IveK, u ruci drži Agrokorov toranj s amblemom Agrokora i tu će visjeti sve dok traje vladavina maškara, a to je vrijeme u kojemu one također drže i ključeve Općine Lovran.




Antonja u Lovranu je započela uz malu povorku, te se nastavila uz fritule i kuhano vino i glazbu Puhačkog orkestra Lovran. U galeriji Laurus je otvorena izložba »Peto godišnje doba«, a zatim je u kinu započeo i prvi ovogodišnji karnevalski ples »po starinski«, onako kako se to »nekad tancalo«.