Festival šparuga

Lovranska gastropriredba: Cijeli travanj posvećen delicijama od šparuga

Marina Kirigin

I ove godine na lovranskom Festivalu šparuga, kao i prethodnih 18, nezaobilazna je »fritaja« s divljim šparugama / Foto NL arhiva

I ove godine na lovranskom Festivalu šparuga, kao i prethodnih 18, nezaobilazna je »fritaja« s divljim šparugama / Foto NL arhiva



LOVRAN – Osamnaesto izdanje Festivala šparuga, gastropriredbe koja se održava u lovranskim restoranima i konobama, trajat će do kraja travnja. Turistička zajednica Općine Lovran, u suradnji s lovranskim ugostiteljima, organizator je ove manifestacije temeljene na gastrodeliciji podneblja – divljoj šparogi koja raste na obroncima Učke, kojoj kvalitetu i poseban okus daje aerosol (kombinacija morskog i planinskog zraka).


Uz nezaobilaznu »fritaju« s divljim šparogama, ugostitelji (bistro Oaza, bistro Stari grad, buffet Stubica, konoba Kali Medveja, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera i restoran Villa Astra) tijekom cijelog travnja nudit će zanimljive i ukusne menije po popularnim cijenama.


U subotu, 14. travnja na Trgu slobode u Lovranu održat će se Fešta od šparuga s zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, istakli su u TZ-a Općine Lovran.