Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
Slavlje u Ičićima

Lanac ACI-jevih marina proslavio 36 godina: Izuzetan početak nautičke sezone

Uvijek ima prostora za napredak – Kristijan Pavić / Snimio Marin ANIČIĆ
Uvijek ima prostora za napredak – Kristijan Pavić / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2019. u 17:42 2019-07-01T17:42:40+02:00

Prošlogodišnji porast boravišne pristojbe nije imao značajniji utjecaj na poslovanje ACI-ja. Naše marine su konkurentne i imamo što reći na svjetskom tržištu – rekao je Kristijan Pavić

IČIĆI Trideset i šest godina rada i djelovanja tvrtke ACI, lanca marina na hrvatskom Jadranu, danas je svečano obilježeno u ičićanskoj marini tog nautičkog sustava.

ACI danas raspolaže s 22 marine i oko 6.000 vezova, a financijski najuspješnije su marine Split i Dubrovnik, zatim Palmižana, Vodice i Opatija-Ičići.

Prema riječima predsjednika Uprave ACI-ja Kristijana Pavića, očekuje se da će se u ovu financijski najuspješniju skupinu vratiti i marina u Rovinju, na čijoj se rekonstrukciji radilo posljednje dvije godine, što je predstavljalo i posljednje najveće ulaganje ACI-ja.

– Nautička sezona započela je izuzetno dobro. Vrijeme u svibnju imalo je svoj utjecaj, međutim, nakon što je prošle godine bio problematičan lipanj, u ovom trenutku možemo govoriti da su brojke pozitivne. Prošlogodišnji porast boravišne pristojbe, generalno gledajući, nije imao značajniji utjecaj na poslovanje ACI-ja. Rekao bih da su naše marine konkurentne i da imamo što reći na svjetskom tržištu – rekao je Pavić.

 

Danas je iz ičićanske marine službeno startala i nautička patrola Jutranjeg lista koja će tijekom dva ljetna mjeseca obići 34 hrvatske marine. Novinari će anketirati više od 1.200 nautičara kako bi se napravila temeljna analiza kvalitete usluga nautičkog turizma Hrvatske.

U projekt »kontrole« marina koji se provodi već treću godinu uključeno je Ministarstvo turizma i HTZ te brojni sponzori, a tehnička podršku pružio je mrežni operater A1.

Više možete pročitati u tiskanom izdanju u utorak!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.