Stalni problem

Kombi i kamion blokirali cestu: Kraj gradilišta hotela Paris intervenirala i policija

Aleksandra Kućel Ilić

Opatijka je upozorila na problem, a vlasnik hotela se ispričao



OPATIJA Stanujem u Ulici m. Tita i do svog parkirnog mjesta mogu doći isključivo Ulicom Nikole Tesle i to samo u jednom smjeru, jer je ulica slijepa. Kada su započeli radovi na hotelu Paris, u Novom listu je objavljeno da će svi koji parkirna mjesta imaju u toj ulici, za vrijeme trajanja radova moći dobiti zamjenska parkirna mjesta u blizini. Uz tu informaciju stajao je i telefonski broj za dogovor. Odmah sam se javila s molbom za jedno parkirno mjesto, no rečeno mi je (g. Josić) da za to nema potrebe jer će stanari moći nesmetano ulaziti i izlaziti, eventualno ukoliko baš kamion bude morao iskrcavati ili ukrcavati materijal, on će se tu zadržati najviše 15 minuta i svakako pomaknuti, bude li netko od stanara autom trebao izaći ili ući.


Više puta dogodilo se da sam čekala i dulje od 15 minuta, no razumijem da ukoliko se radilo o procesu koji se ne može prekidati (betoniranje ili sl.) jednostavno treba strpljenja. No, onda se počelo događati da se kombiji i kamioni koji nemaju nikakvu funkciju na gradilištu, parkiraju u tu istu ulicu i tako onemogućuju nama stanarima da prolazimo do svojih parkirnih mjesta.


U srijedu, 27. veljače kamion i kombi bili su parkirani tako da se nije moglo izaći iz ulice. Žureći na dogovor, molila sam da pronađu vozače tih vozila i maknu ih, no ta je potraga trajala punih 45 minuta i, naravno, zakasnila sam na dogovor. Vratila sam se za sat vremena, ali situacija u ulici bila je ista. Nisam mogla ući zbog parkiranog onog istog kamiona i kombija. Pokušala sam ponovo dozvati vozače, no nisu se pojavljivali te sam pozvala policiju. Zahvaljujući brzoj policijskoj intervenciji, mogla sam konačno doći do svog parkirnog mjesta – upozorila je Opatijka čiji su podaci poznati redakciji.




– Veliki su radovi u tijeku, pa nam se dogodio propust. Pazit ćemo ubuduće da se slične situacije više ne ponove, te se ispričavamo gospođi koja zbog parkiranih vozila nije mogla proći ulicom – odgovorio je na prozivke vlasnik hotela Paris Zdravko Josić. Dodao je i kako je zadovoljan dinamikom izvođenja radova, a prema planu, obnovljeni hotel bi trebao biti otvoren već na početku ljetne sezone, u lipnju.