Maškarani party

Kolibrići uz ples pod maskama proslavili 17. rođendan

Aleksandra Kućel Ilić

U prostorijama Društva Naša djeca u Opatiji organiziran je rođendanski maškarani party, a proslavi su se pridružili i roditelji te članovi Dječjeg gradskog vijeća

U prostorijama Društva Naša djeca u Opatiji organiziran je rođendanski maškarani party, a proslavi su se pridružili i roditelji te članovi Dječjeg gradskog vijeća

Nakon čestitke koju je uputila tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić, plesna skupina DND-a izvela je prigodnu točku te je nastavljeno druženje i zabava uz ples i krafne



OPATIJA Uz ples pod maskama i druženje, polaznici igraonice i radionice za djecu s teškoćama i kroničnim bolestima »Kolibrići« proslavili su 17 godina rada i djelovanja. U prostorijama Društva Naša djeca u Opatiji organiziran je rođendanski maškarani party, a proslavi su se pridružili i roditelji te članovi Dječjeg gradskog vijeća.


Nakon čestitke koju je uputila tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić, plesna skupina DND-a izvela je prigodnu točku te je nastavljeno druženje i zabava uz ples i krafne.


Kako je istaknula Sanja Škorić, »Kolibrići« su jedan od najdugovječnijih programa koji se nude u gradu Opatiji za pomoć djece, a pokrenut je u Društvu Naša djeca u sklopu projekta »Više od igre«, prema kojem je realizirana igraonica i radionica za djecu s teškoćama i kroničnim bolestima, u kojeg su se uključila djeca koja su se nalazila u Registru Grada Opatije, a savjetima je pružala pomoć i djeci i njihovim roditeljima.




Projekt se već 17 godina financira sredstvima Grada Opatije, a posljednjih pet godina financiranju se priključila i Primorsko-goranska županija zbog povećane potrebe za uključivanjem djece iz cijele županije.


U rad »Kolibrića« uključeno je gotovo 40 djece, a cilj programa koji financira PGŽ, »Kolibrići plus«, je poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te njihova što bolja integracija u društvo.