Obogaćena turistička ponuda

Hrabar potez u recesijsko vrijeme: Otvorena Vila Kapetanović vrijedna 9 milijuna kuna

Davor Žic

Novi hotel »Villa Kapetanović« ima 21 sobu te tri apartmana, a gostima su na raspolaganju i vanjski bazen, wellness, velika kongresna dvorana te vrhunski restoran »Laurus« 



OPATIJA Prije godinu i pol dana, kada nam je Kruno Kapetanović pokazivao neke papire, mi smo se iskreno smijali, kazao je Duško Ćurlić, voditelj otvorenja novog hotela »Villa Kapetanović«, a njegov kolega Mirko Fodor dodao je kako se on smijao i pred mjesec dana, kada je vidio koliko su odmakli radovi na hotelu.


Ipak, novo i moderno zdanje »vrijedno« četiri zvjezdice jučer je spremno dočekalo visoke uzvanike i goste iz društvenog, gospodarskog i političkog miljea, koji su jednoglasno čestitali Kruni Kapetanoviću na novom poslovnom poduhvatu. 


   – Mogao bih sada govoriti o onome što je iza nas, o tome koliko smo problema savladali dok smo radili ovaj hotel, no danas je veliki dan i treba gledati naprijed, prema budućnosti, kazao je Kapetanović, prije nego što je prerezao vrpcu u društvu obitelji – supruge Andreje, te djece Ane, Luke, Filipa i Davora. U ime ministra turizma Damira Bajsa pozdrave je uputio njegov savjetnik Ivo Bašić, inače fakultetski i kolega Krune Kapetanovića. 




 – Ova zahtjevna vremena traže jasno i izravno djelovanje te odgovornost, ali nude i brojne mogućnosti, a vjerujem da je Kruno prepoznao te mogućnosti i da će ih ostvariti u svom novom objektu. Ako su se Fodor i Ćurlić smijali prije godinu dana, zamislite kako sam ja reagirao prije 11 godina, kada me Kruno doveo na ovo mjesto koje je do tada bilo obična ledina. Gledao sam papire koje je imao, slušao njegove ideje i pomislio – »Ha, dobro, možda i bude od toga nešto«, zaključio je Bašić. 



Uz atraktivne hostese i »meštre ceremonije« Mirka Fodora i Duška Ćurlića, goste je na otvorenju zabavljala grupa »Latino«, predvođena pjevačem Željkom Krušlinom Kruškom. Predstavljeni su proizvodi sirane »Gligora« iz Paga te drniški pršut »Belcro«, uz vina vinskih kuća Krauthaker, Tomac i PZ Vrbnik, a svoje su znanje imali priliku pokazati i učenici opatijske Ugostiteljske škole koji su »angažirani« za ovo otvorenje.


– Bit ćemo otvoreni tijekom čitave godine, a vjerujem da ćemo prve godine ostvariti popunjenost preko 60 posto, a cilj nam je prijeći popunjenost od 70 posto na godišnjoj razini, kazao je Kapetanović o svojim poslovnim planovima.



Novi hotel »Villa Kapetanović« ima 21 sobu te tri apartmana, a gostima su na raspolaganju i vanjski bazen, wellness, velika kongresna dvorana te vrhunski restoran »Laurus«. Izgradnja je trajala četiri mjeseca, a utrošeno je približno devet milijuna kuna. 


   – Ovakav »suicidalni« potez u ovakvim vremenima pokazuje veliku hrabrost i vjeru u svoje mogućnosti, a gospodin Kapetanović već je dokazao da je sjajan ugostitelj. Sasvim sigurno, njegov novi hotel poboljšat će turističku ponudu Primorsko-goranske županije, kazao je župan Zlatko Komadina, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice.