Slavljenički ugođaj

FEŠTA U OPATIJI: Rođendanski party za 65 godina Društva “Naša djeca”

Aleksandra Kućel Ilić

Zadovoljni mališani i njihovi roditelji, te drugi uzvanici / snimio M. ANIČIĆ

Zadovoljni mališani i njihovi roditelji, te drugi uzvanici / snimio M. ANIČIĆ

U programu su nastupali učenici umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran, Marcel Brozović, Stefano Mihalić i Andria Grgić, te djeca iz talijanske radionice Girotondo



Uz prigodan program i obilje dječjeg veselja, baš kako i priliči ovoj obljetnici, u parku ispred Umjetničkog paviljona »Juraj Šporer« u Opatiji, Društvo »Naša djeca« Opatija proslavilo je 65 godina postojanja.


Ovaj rođendanski party pod motom »65 godina s djecom i za djecu« započeo je riječima pozdrava i čestitki koje su nazočnima uputile zamjenica opatijskog gradonačelnika Vera Šantić, dječja gradonačelnica Opatije Petra Deranja i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a Dragica Marač. Tajnica DND-a Sanja Škorić zahvalila se uzvanicima, ali i svim članovima, korisnicima i volonterima koji su do danas doprinijeli radu udruge.


– Na sam dan osnivanja Društva »Naša djeca« Opatija, 13. studenoga, svečanom skupštinom još ćemo jednom obilježiti 65 godina postojanja – najavila je Škorić.




U rođendanskom programu nastupali su učenici umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područni odjel Lovran, Marcel Brozović, Stefano Mihalić i Andria Grgi0ć pod stručnim vodstvom dr.art. Mihalja Ivkovića, te djeca iz talijanske radionice Girotondo.


Tijekom proslave bila je postavljena izložba likovnih radova likovne radionice »Grad« pri DND-u Opatija koju vodi učiteljica likovne kulture Ana Paris, te fotografije iz povijesti društva. Uslijedila je i bogata tombola, a voditeljica događanja bila je Antonia Škorić, dugogodišnja članica i volonterka DND-a Opatija.