Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Simfonijski koncert u Gervaisu

foto Dragulji klasične glazbe obogatili publiku

Opatijski komorni orkestar / Snimio Marko GRACIN
Opatijski komorni orkestar / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2018. u 21:33 2018-09-17T21:33:02+02:00

Na početku koncerta moglo se čuti zanimljivu obradu glavne teme III. stavka Mahlerove Četvrte simfonije koju je slavni kompozitor skladao upravo u Opatiji

OPATIJA U Gervaisu su u nedjelju navečer na koncertu »Symphony&Simphony« publiku očarale dvije bečke i jedna »opatijska« simfonija.

Glazbenicima Opatijskog komornog orkestra (OKO) pod ravnanjem dirigenta Damira Smerdela i ove je godine pripala čast da pred ljubiteljimna klasične glazbe svečano otvore Bečki tjedan koji u Opatiji traje do 23. rujna i uključuje gastronomske užitke poput Sacher torte i drugih bečkih slastica, zatim radionicu za djecu, degustaciju bečkih vina i humanitarnu modnu reviju u hotelu Kvarner, te jednu izložbu u UP Jurja Šporera.

Na početku koncerta publika je imala priliku čuti zanimljivu obradu glavne teme III. stavka Mahlerove Četvrte simfonije za koju je poznato da ju je slavni kompozitor skladao upravo u Opatiji. Simfonijski koncert je pred publiku donesao i dva dragulja klasične glazbe: Haydnovu Simfoniju br. 53 u D-duru »Carska« i Mozartovu posljednju Simfoniju br. 41 »Jupiter« u C-duru.

Bečki tjedan će tijekom upravo započete sedmice obilovati zanimljivim sadržajima, te dostići kulminaciju uz svečani Bečki bal koji je na rasporedu u subotu, 22. rujna navečer u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Otvorit će ga orkestar Original Wiener Strauss Capelle i plesna škola Tanzkomitee iz Beča, a u ponoć se očekuje i raskošan vatromet.

Opatijski komorni orkestar, OKO, Snimio Marko GRACIN

Opatijski komorni orkestar, OKO, Snimio Marko GRACIN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.