Novi izazovi

Danijel Jerman napušta opatijsku gradsku upravu. Ovo je njegova nova dužnost

Aleksandra Kućel Ilić

Danijel Jerman / Foto: M. ANIČIĆ

Danijel Jerman / Foto: M. ANIČIĆ

S 1. kolovoza trebao bih početi raditi kao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Matulji. Izabran sam na javnom natječaju na koji sam se javio prvenstveno tražeći novu motivaciju i nove izazove – objasnio je Danijel Jerman



OPATIJA – Danijel Jerman, dugogodišnji pročelnik za financije i društvene djelatnosti u Gradu Opatiji, svoju profesionalnu sposobnost i iskustvo uslijed kojih je u krugovima suradnika stekao ime, više neće dijeliti unutar Grada Opatije, već na novom radnom mjestu u Općini Matulji.


Jermanov odlazak je odjeknuo ne samo među njegovim kolegama, već i u javnosti, budući da se radi o čovjeku punom znanja, uvijek spremnom uz ostalo odgovarati i na novinarske upite. Odgovorio nam je tako i na ovaj, u kojemu smo željeli razjasniti okolnosti njegova odlaska na mjesto pročelnika Jedistvenog upravnog odjela Općine Matulji s kojeg je odstupila dosadašnja pročelnica Biserka Gadžo.


– Vezano uz upit Novoga lista o razlozima moga odlaska iz Grada Opatije, iako se radi o osobnim razlozima i odnosu između poslodavca i radnika, shvaćajući interes javnosti pokušat ću sažeti odgovor na upit.




Život piše razne priče, a svaka osoba u bitnome izabire određeni put kroz život težeći da pronađe ravnotežu u traženju osobnog zadovoljstva između želja, potreba, sklonosti s jedne te mogućnosti s druge strane. Naravno da osobnost svakog čovjeka utječe na to hoće li taj put biti s više ili manje promjena smjera. Ja sam u svome dosadašnjem radnom stažu imao izuzetnu sreću da su mi se u poslovnom životu otvarale mogućnosti koje su u tome trenutku odgovarale mojim potrebama, motiviranim isključivo težnjom za novim izazovima, stjecanjem novih znanja i iskustava.


Iskrene zahvale


Činjenica da bih s 1. kolovoza trebao započeti raditi na novom radnom mjestu, kao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Matulji, upravo je i jedino posljedica toga da sam izabran na javnom natječaju na koji sam se javio prvenstveno tražeći novu motivaciju i nove izazove vodeći se željom za stjecanjem, ali i prenošenjem znanja i iskustava, zaokružujući tako dio karijere proveden u lokalnoj samoupravi. Moja odluka nije povezana s bilo kakvim sukobima, problemima ili nekim drugim razlozima, a nije niti rezultat hira, već dužeg promišljanja o nužnosti promjena.


Ovim putem bih želio najiskrenije zahvaliti dosadašnjim gradonačelnicima na prilici koju su mi pružili imenujući me na izuzetno odgovorne i složene funkcije u Gradu. Posebice bih želio zahvaliti gradonačelniku Dujmiću, s kojim surađujem već gotovo 10 godina, na poštovanju te povjerenju koje mi je svakodnevno ukazivao unatoč činjenici da se nismo baš u svemu slagali. Ali upravo činjenica da me poticao da iskazujem svoje mišljenje u otvorenom razgovoru o svim pitanjima govori više od bilo kakvih pohvala.


Više mudrih odluka


Želim zahvaliti i svim gradskim vijećnicima s kojima sam u proteklih 13 godina imao čast surađivati, a koji su uvijek pokazivali respekt kako prema meni tako i prema cijeloj gradskoj upravi. Na kraju, smatram da odlazak bilo kojeg službenika, ma kako kvalitetan on bio, ne može niti hoće utjecati na rad upravnog tijela iz kojeg odlazi jer sam pojedinac ne može učiniti ništa bez potpore okoline u kojoj djeluje.


Stoga su pohvale koje čujem za moj dosadašnji rad i žaljenje što odlazim iz Grada Opatije prvenstveno rezultat rada mnogobrojnih predivnih i samozatajnih ljudi koji su zaposleni u gradskoj upravi i radi čijih ljudskih, stručnih i ostalih kvaliteta sve gradske vlasti koje dolaze mogu biti potpuno mirne. Stoga svim kolegicama i kolegama u Gradu Opatiji želim od srca zahvaliti što su mi s jedne strane bili podrška, a s druge strane nesebično mi prenosili svoja znanja bez kojih zasigurno ne bih mogao izgraditi svoju karijeru. Konačno, svima želim puno uspjeha, a izvršnoj i predstavničkoj vlasti više zajedništva i mudrih odluka za boljitak ovog prekrasnog Grada i njegovih stanovnika – poručio je Danijel Jerman.


Dujmić: Naša se suradnja nastavlja


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić poželio je pročelniku Jermanu puno uspjeha na novom radnom mjestu.


– Danijelu, s kojim sam blisko i vrlo uspješno surađivao tijekom sva svoja tri mandata želim puno uspjeha u nastavku karijere, u što nimalo ne sumnjam jer je njegovo znanje o lokalnoj samoupravi veliko i u svom je poslu iznimno uspješan.


Kako je Jerman trenutačno i direktor Nove Liburnije, predložio sam mu da na toj funkciji ostane i dalje. Sukladno našim ovlastima i obvezama kao susjedne lokalne samouprave, suvlasnici 25% + 1 dionice LRH, svi želimo odgovorno gospodariti našom imovinom, a iskustvo Danijela Jermana će nam tu itekako trebati. Tako se naša suradnja nastavlja i dalje, vjerujem na obostrano zadovoljstvo. Nakon što službeno odredimo datum odlaska pročelnika Jermana, imenovat ću privremeno v.d. pročelnika, a potom ćemo u dogledno vrijeme raspisati javni natječaj za to radno mjesto – zaključio je opatijski gradonačelnik.