Upozoravaju na probleme

Članovi Vijeća MO Volosko: ‘Kurelić nas ne poziva na sjednice’

Aleksandra Kućel Ilić

Problemi su prisutni već duže vrijeme – Alessandra Selak i Damir Dujmić / Snimio Marin ANIČIĆ

Problemi su prisutni već duže vrijeme – Alessandra Selak i Damir Dujmić / Snimio Marin ANIČIĆ

Od samog početka predsjednik MO Volosko je počeo upravljati na svoju ruku autokratski i netransparentno, kao da se radi o nečemu njegovom privatnom – kažu SDP-ovci Selak i Dujmić



VOLOSKO Iako zbog kraja mandata u Vijeću Mjesnog odbora Volosko te predstojećih izbora za Vijeće MO koji će se po sadašnjim informacijama održati krajem rujna ove godine nismo planirali javno istupiti, zadnji medijski napisi vezani uz MO Volosko iz kojih je vidljiva potpuna neusklađenost unutar članova MO Volosko su nas potakli da javno iznesemo i svoje probleme koji su prisutni već duže vrijeme. Izabrani smo na izborima 2015. godine u Vijeće MO Volosko. Već od samog početka predsjednik MO Volosko Odisej Kurelić je počeo upravljati na svoju ruku autokratski i netransparentno kao da se radi o nečemu njegovom privatnom. Na početku smo na sjednice-sastanke pozivani telefonom ili SMS porukom u zadnji čas, prije početka same sjednice, na što smo prigovarali, da bi očito zbog činjenice da smo se usudili prigovoriti, jednostavno prestali biti pozivani što traje već duže od godinu i pol dana – upozorili su na jučerašnjoj pressici Alessandra Selak i Damir Dujmić, članovi Vijeća MO Volosko izabrani s SDP-ove liste.


Bez zapisnika


Naveli su i da od prvog dana nije bilo pisanog službenog poziva s dnevnim redom niti zapisnika koje je Mjesni odbor dužan voditi.


– Sve je »puklo« već na samom početku mandata, kad je predsjednik Kurelić samoinicijativno bez odluke Mjesnog odbora, a to sigurno znamo jer smo još tada na ranije spomenuti način bili pozivani na sastanke, jednostavno odlučio i naručio izradu i postavljanje skupe ograde koja se i danas nalazi na spremištima korisnika luke Volosko kraj Caffe bara Surf. U nekoliko navrata sam srela predsjednika Kurelića i pitala saziva li uopće sjednice Mjesnog odbora Volosko, i ako ih saziva, zašto nas ne poziva, na što je odgovorio da se sjednice održavaju, a da mu mi ne trebamo za vođenje Mjesnog odbora te da nas ubuduće više neće zvati, iako smo članovi na temelju izbora voljom građana, a ne njegovom osobnom voljom – rekla je Selak, uz opasku da je sve o čemu govore lako provjeriti.


Otpad i parkiranje




Vološćanski SDP-ovci kažu da su mještani nezadovoljni novim načinom odvoza otpada i parkirnom politikom.


– Mještani koji nas kontaktiraju izrazito su nezadovoljni čistoćom pojedinih lokacija u Voloskom, intenzitetom i načinom odvoza otpada, nesnosnim neugodnim mirisima oko mjesta odlaganja otpada, kao i parkirnom politikom. Na kraju, ne možemo govoriti o osobnom zadovoljstvu predsjednika Kurelića s gradskom vlasti jer o tome ne možemo puno znati, budući da nas ne poziva na sjednice Mjesnog odbora, ali postavljamo pitanje kako Grad Opatija može biti zadovoljan jednim predsjednikom mjesnog odbora koji legalno izabrane članove ne poziva na sjednice i koji se ponaša tako autokratski i netransparentno – podvukli su na kraju Selak i Dujmić.