Fešta u matuljskoj oštariji

Adrian Štemberger pobjednik natjecanja Panceta Grand Prix “Štacion”

Marina Kirigin

Pobjednik Adrian Štemberger iz Jušića / Snimila Marina KIRIGIN

Pobjednik Adrian Štemberger iz Jušića / Snimila Marina KIRIGIN

U tijesnoj borbi Štemberger je bio bolji za svega tri boda od drugoplasiranog Manuela Sušnja, a na treće mjesto plasirali su se Darko Kauzlarić i Boris Makovac



MATULJI Adrian Štemberger iz Jušića pobjednik je 4. izdanja gastro natjecanja Panceta Grand Prix “Štacion” koje je održano u istoimenoj matuljskoj oštariji.


“Štacion” je ponovno bio pretijesan za sve natjecatelje, ali i njihove prijatelje koji su tijekom čitavog popodneva uživali u ukusnoj panceti, piću, živoj muzici i odličnoj atmosferi.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Žiri u sastavu Vladimir Brnečić (predsjednik),  Albert Šebenik – Abi, Katarina Vrenc (studentica gastronomije) i Josip Cucančić imali su “puna usta posla” te su morali odabrati najbolje pancete od 21 pristiglog uzorka.


U tijesnoj borbi Štemberger je bio bolji za svega tri boda od drugoplasiranog Manuela Sušnja, a na treće mjesto plasirali su se Darko Kauzlarić i Boris Makovac.


Snimila Marina KIRIGIN


Snimila Marina KIRIGIN



Organizator natjecanja i vlasnici lokala, obitelj Lončarica, osigurali su i utješnu nagradu za četvrtoplasiranog Milana Samsu, ali i svim prisutnima u lokalu poklonili čašicu sa logom oštarije Štacion za trajnu uspomenu.


– Ocjenjivali smo izgled, miris i okus pancete. Pristigli uzorci bili su bolji nego lani, odnosno vidljivo je dizanje nivoa kvalitete iako je ova zima bila blaga i bilo je teško održavati zrenje pancete. Ipak, nastojali smo pri odabiru prednost dati onoj panceti koja je napravljena prema  tradicionalnoj recepturi ovoga kraja – istaknula je članica žirija Katarina Vrenc.


Druženje u matuljskom “Štacionu” nastavljeno je i nakon proglašenja pobjednika, a gastro priredba natjecateljskog karaktera još se jednom pokazala kao pun pogodak okupivši brojne žitelje gornjeg matuljskog kraja na jednom mjestu, baš kao i natjecatelje koji su pristigli iz Zvoneća, Rukavca, Rupe, Marinići, Poljana i sa Halujba.