Noć krinolina

Veseli oldtimeri: Priča o maškaranom prijateljstvu ili kako su Kostrenjani ugostili ”Krinoline”

Andrea Bralić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



KOSTRENA Karnevalska udruga Veseli oldtimeri ove godine zaista nije imala sreće u organizaciji njihove 7. tradicionalne »Noći krinolina na brodu Marina«. Naime, razlog je jednostavan – »Marina« nije isplovila iz »Lenca« gdje je bila na remontu i Oldtimeri su ostali bez mjesta za bal. Ne može se ni zamisliti drama u kojoj su se našli organizatori ali i njihovi gosti koji su dan ranije pristigli iz drugih zemalja, no kako je na maškarama sve moguće tako se, na neki način, riješila i ova situacija. Đurđicu Margetić, predsjednicu Veselih oldtimera, nazvao je Dario Modrić, predsjednik karnevalske grupe Špažićari Kostrena i ponudio da im se pridruže u zabavi u Narodnoj čitaonici. I to je bio početak odlične subotnje zabave uz grupu Venus.


U kostrenskoj Čitaonici zabavljali su se gosti iz Italije, točnije Mirandole, Padove i Venecije, Srbije iz Bele Crkve i Pančeva, slovenskog Ptuja, i našeg Ivanić Grada. Nažalost humanitarni dio ove lijepe karnevalske priče ove se godine nije realizirao, no skromna prikupljena sredstva ipak će se donirati Sigurnoj kući u Rijeci o kojoj skrbi Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka.


Svakako valja spomenuti da su Veseli oldtimeri predstavili svoj novi kostim »Riječka sunca«, te kratku koreografiju koju će, vjerujemo, predstaviti i na Riječkom karnevalu. S obzirom na to da je Botel Marina njihov drugi dom, nadamo se da će do tada biti spreman kako bi se Veseli oldtimeri tamo okupili i zajedno krenuli put Korza.