Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. travnja 2020.
Ulaže se 1,3 milijuna eura

Specijalna bolnica za ortopediju dr. Nemec gradi novo krilo: Evo što će sve imati

Završetak radova do svibnja – dr. Boris Nemec / Snimio Roni BRMALJ
Završetak radova do svibnja – dr. Boris Nemec / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2020. u 15:05 2020-01-22T15:05:00+01:00

Novo krilo bolnice, površine oko 400 »kvadrata«, raspolagat će s dvije nove ambulante, prostorom za fizikalnu terapiju, a u njoj će se nuditi i pregled magnetskom rezonancom

MATULJI  Započela je dogradnja Specijalne bolnice za ortopediju Dr. Nemec u Matuljima. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,3 milijuna eura kojom će se proširiti spektar usluga ove privatne bolnice osnovane 2004. godine. Novo krilo bolnice, površine oko 400 »kvadrata«, raspolagat će s dvije nove ambulante, prostorom za fizikalnu terapiju, a u njoj će se nuditi i pregled magnetskom rezonancom.

Vlasnik bolnice prof. dr. sc. Boris Nemec odluku o proširenju bolnice i poslovanja donio je zbog sve većeg pritiska pacijenata na premalo ambulanti, ali i kako bi zaokružio zdravstvenu uslugu koju na toj lokaciji nudi već šesnaest godina.

Bolnica u Matuljima otvorena je 2004. godine / Snimio Roni BRMALJ

Dugo čekanje

– Na nadogradnju sam se odlučio jer jedna bolnica mora biti u svojoj dijagnostici kompletirana. Magnetska rezonanca je danas vrlo važan dijagnostički aparat, koji nam puno toga otkriva i time nam olakšava daljnje liječenje pacijenta. Na magnetsku rezonancu, nažalost, se dugo čeka. Naši pacijenti, kada dođu i kada je nužno napraviti magnetsku rezonancu, za taj pregled kod privatnika čekaju više tjedana, a za one koji odlaze u državnu bolnicu da bi došli do nalaza potrebno je i nekoliko mjeseci. To je velik gubitak vremena i za pacijenta i za njegovu obitelj i za njegovog poslodavca i radno mjesto, gdje on izostaje ukoliko ima takve smetnje da ne može raditi. Ovim proširenjem poslovanja mi ćemo zaokružiti dijagnostiku i pacijent će ovdje moći obaviti i taj pregled, a mi ćemo unutar nekoliko sati postaviti dijagnozu i preporučiti mu način liječenja. Razlog proširenja je i činjenica da su nam ambulante pune, da nam pristiže sve više pacijenata, a time raste i broj zaposlenih u bolnici. Tako od nedavno imamo i liječnicu - kardiovaskularnog kirurga i neurokirurga – govori Nemec, iskusni matuljski liječnik koji je primio i nagradu Općine Matulji za životno djelo za svoj znanstveni, gospodarski i sportski rad i djelovanje.

Specijalna bolnica Dr. Nemec danas zapošljava 30 ljudi / Snimio Roni BRMALJ

Nova zapošljavanja

Specijalna bolnica Dr. Nemec danas zapošljava 30 ljudi, a dogradnja objekta iziskivat će i nova zapošljavanja. Nemec navodi da će uskoro zaposliti dva inženjera radiologije koji će raditi magnetsku rezonancu, zatim liječnika radiologa, ali i spremačice...

Međutim, za razliku od situacije u državnim zdravstvenim ustanovama, u matuljskoj privatnoj bolnici nema straha da na tržištu rada neće pronaći vrijedan i kvalitetan zdravstveni kadar. Ova ortopedska bolnica i njezin vlasnik prepoznati su kao dobri poslodavci pa se dr. Nemec ne pribojava da za novootvorena radna mjesta neće pronaći kadrove.

– Za svako radno mjesto već sada imamo po sedam-osam molbi. Takve ponude zdravstvenog kadra često dobivam na svoj e-mail. Tako da vjerujem da sam dobar poslodavac jer nitko ne odlazi, već samo dolaze – rekao je dr. Nemec koji se nada da će nova investicija, budu li vremenske prilike naklonjene izvođenju građevinskih radova, biti dovršena već do svibnja ove godine, kada će biti svečano otvorenje i kada će u novo »krilo« specijalne bolnice stići prvi pacijenti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.