Potpisivanje

U vijećnici Općine Lopar podjela ugovora korisnicima programa javnih potreba

Hrvoje Hodak

Foto H. Hodak

Foto H. Hodak



LOPAR U Vijećnici Općine Lopar danas je upriličeno potpisivanje i podjela Ugovora o sufinanciranju onih korisnika koji su se pravovremeno i s potpunom dokumentacijom javili na Programe javnih potreba Općine Lopar u 2019. godini. Samom činu podjele ugovora prethodila je Odluka Općinskog vijeća od 30. studenoga 2018. o prihvaćanju Programa javnih potreba u kulturi, prosvjeti, predškolskom odgoju, socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti te sportu za 2019. godinu. Izdvojena sredstva za udruge iznose 431.500 kuna, za obrazovanje 106.000, za zdravstvo 97.800 te za Gradsko društvo Crvenog križa 36.000 kuna.


Načelnik Općine Lopar Josip Borić i njegov zamjenik Dominik Paparić svečano su uručili potpisane ugovore nazočnim predstavnicima udruga s područja općine Lopar i grada Raba. U svojem kratkom obraćanju načelnik Borić istaknuo je važnost udruga civilnog društva u oblikovanju društvenog života Općine, ali i cijelog otoka Raba te je dodao da se brojni članovi udruga nalaze u obje jedinice lokalne samouprave te da im je drago što u proračunu, u skladu s prijavljenim programima, participiraju udruge s čitavog otoka. »Općina Lopar izdvaja velika sredstva za javne potrebe, kao i dodatne programe u školi, zdravstvu te DVD-u Lopar. Veseli nas velik broj predloženih programa i nadamo se njihovoj uspješnoj realizaciji«, zaključio je Borić.


Predsjednik Karate kluba Rab-Enpi, prof. Zdravko Naletina, na kraju susreta zahvalio se, u ime svih predstavnika udruga, načelniku na pruženoj potpori u radu i poželio što brži završetak sportske dvorane u Loparu kako bi brojni sportaši na otoku dobili još bolje uvjete za bavljenje sportom.