Bodulija

Prosinac na Krku donosi bogat adventski program

Mladen Trinajstić

Glavni krčki trg Vela placa ugostit će brojna zbivanja objedinjena pod nazivom »Advent na placi« / Snimio  M. TRINAJSTIĆ

Glavni krčki trg Vela placa ugostit će brojna zbivanja objedinjena pod nazivom »Advent na placi« / Snimio M. TRINAJSTIĆ

Advent u Malinskoj obuhvatit će pak biciklijadu koju će ove subote, za sve ljubitelje sporta, rekreacije i boravka u prirodi organizirati TZ-i Malinske i Omišlja, i to duž staza koje će povezati te dvije susjedne krčke općine i turističke destinacije



KRK  Kao što je to već postao običaj, u svim krčkim lokalnim središtima tijekom adventa bit će održani brojni prigodni programi, zabavna, glazbena i gastronomska događanja te niz humanitarnih akcija i događanja.


Program Adventa na Placi, što ga u središtu grada Krka organiziraju TZG Krk i udruga Kreativni Krk, ove će godine »pokriti« tek dvije subote – 14. i 21. prosinca tijekom kojih će na krčkoj Veloj placi izmjenjivati brojni glazbeni izvođači. Jutarnje i popodnevne glazbene smjene tako će ondje odraditi najprije Sunny Side duo, članovi Gradskog pjevačkog zbora, Ženske klape Vejanke, Stefany Žužić, a potom još i Dječji zbor Mići Boduli, GoodStuff trio te duet Vjeko & Eni.


U večernjim će satima nastupati Don Demižon & Ego3pizze, Feedback i Nadzorni odbor odnosno Whiteheads i Denis&Denis.


Omišalj i Malinska




Već započeli adventski program u Omišlju će također biti sadržajan i raznovrstan, a uz izložbe u galerijama Lapidarij i Loža (u sklopu kojih će se predstaviti kreativci Društva za poljepšavanje Omišlja), »Advent u Omišlju i Njivicama« obuhvatit će i nastupe grupe Xfinity koja će 15. prosinca najprije nastupiti u Društvenom centru Omišalj, a potom 20. prosinca i u Njivicama, na donatorskoj večeri Armade Kijac.


Mlado i staro i ove će godine pokazati veliko i plemenito srce Vrbenčana u sklopu manifestacije Advent va Vrbniku / Snimio M. TRINAJSTIĆ


Mlado i staro i ove će godine pokazati veliko i plemenito srce Vrbenčana u sklopu manifestacije Advent va Vrbniku / Snimio M. TRINAJSTIĆ



Predbožićne će dane na omišaljskoj Placi obilježiti i prigodni program Druženja s Djedom Božićnjakom, ali i nastup Vokalista Salone koji će na središnjem trgu 23. prosinca nastupiti od 19 sati. Advent u Malinskoj obuhvatit će pak biciklijadu koju će ove subote (7. prosinca), za sve ljubitelje sporta, rekreacije i boravka u prirodi zajedničkim snagama organizirati TZ-i Malinske i Omišlja, i to duž staza koje će povezati te dvije susjedne krčke općine i turističke destinacije.


Nakon »Advent bike« programa Malinskari već 13. prosinca planiraju u središtu svog mjesta zajedničko kićenje božićnog drvca i paljenje lampica, uz nastup pjevačkog zbora Dubašnica te mještovitog zbora malinskarske škole. Na trgu u Malinskoj u večernjim bi satima adventskog petka 13. trebali nastupiti i članovi Dellboys banda te Melanija Acoustic Tria. Za 16. prosinca je u dvorani škole u Bogovićima najavljen i Božićni koncert OŠ Malinska-Dubašnica, a tijekom posljednjeg vikenda pred Božić i koncerti grupe Nadzorni odbor, klape Tramuntana i Intriga te naposljetku i Duška Jeličića Duleta.


Vrbnik i Dobrinj


Program Adventa va Vrbniku uglavnom će se odvijati u Općinskom domu te na trgu Škujica. Nakon predstave namijenjene mališanima i ondje upriličene podjele darova koje je sa sobom donio sveti Nikola, dom na Škujici bit će i mjestom na kojem će se, u organizaciji osnovne škole, vrtića, TZ-a, općine i Vrbničkog kulturnog društva Frankopan u narednim danima odvijati zanimljive advenstke radionice, sajmovi i priredbe i koncerti.


Žitelji i posjetitelji Vrbnika imat će tako mogućnost uživati u nastupima Tria Asi, grupe Venus te koncertnom predstavljanju polaznika krčkog područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Ni na području Dobrinjštine niti ove godine neće izostati adventskih sajmenih, humanitarnim nakanama obojenih zbivanja koja će se, već tradicionalno, odvijati na prostoru pred crkvom u Polju. Nakon jutarnje nedjeljne mise (15. prosinca) žitelji Polja i cijele Dobrinjštine družit će se uz glazbu, iće i piće cjelokupni prihod od prodaje kojega će se i ove godine namijeniti pomoći u liječenju mališana s područja ove krčke lokalne jedinice.


Baška i Punat


Posebno bogat i sadržajan program ove su godine za advent spremili u Baški i Puntu. U prvospomenutom otočnom lokalnom središtu predblagdanski je program već započeo radionicama i prezentacijama aktivnosti KD-a Šoto. Ovog će vikenda svoj doprinos druženju i zajedništvu dati bašćanski sportski ribolovci koji su za subotu najavili Lignjadu, dok će nedjeljno poslijepodne obilježiti prezentacija starih videozapisa i fotografija koje je snimio Klonimir Seršić, a sve iduće vikende, stanovnici Baške i okolnih naselja moći će guštati na Paladi, uz netom postavljenu adventsku kućicu.


Grupa Xfinity u Baški će se tijekom prosinca predstaviti u više navrata, a uz kućicu i ondje ponuđeno adventsko iće i piće okupljenim Bašćanima poseban će ugođaj stvarati i glazba koju će ondje puštati lokalni DJ-i. Spomenimo i da je posljednja adventska subota, 21. prosinca, rezervirana za prvo izdanje humanitarnog malonogometnog turnira »4 sela« te druženje uz natjecanje u kuhanju gulaša što pak organiziraju bašćanski lovci.


I naposljetku, Advent u Puntu u Narodnom će domu i ove godine obuhvatiti mnoštvo prigodnih priredbi namijenjenih najmlađima. Osim druženja i guštanja u ponudi Dječjeg zimskoga grada koji će ondje i ove godine prirediti članovi udruge Puntarske užance, spomenuti će društveni prostor u nedjelju, 15. prosinca, biti i mjestom održavanja sad već tradicionalnog festivala »Dica va Puntu kantaju«. Ove će godine u Puntu biti priređen bogat program i na samu Badnju večer pa će tako božićne pjesme, uz klavirsku pratnju maestra Vladimira Babina, na Trgu zahvalnosti u centru Punta s početkom u 22 sata izvoditi popularni riječki pjevač Marko Tolja.