Među najboljima

Priznanje za krčke profesorice: Ana Pasarić i Gordija Marijan u prosvjetnoj eliti

Mladen Trinajstić



Dvije iznimno aktivne te u aktivnostima unutar i izvan škole sveprisutne profesorice krčke Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir« – Ana Pasarić i Gordija Marijan – uvrštene su u probrano društvo najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj, prestižan krug prosvjetara koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nedavno prigodno nagradilo povodom obilježavanja Svjetskog dana učitelja.


Zahvalnice na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnog sustava naše zemlje krčkim je profesoricama na prigodnoj svečanosti održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu osobno uručila Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Profesorice krčke srednje škole tako su i službeno uvrštene u red ponajboljih odgojno-obrazovnim djelatnika Hrvatske u protekloj školskoj odnosno nastavnoj godini.


Kako stoji u obrazloženju nagrade koju je iz ruku ministrice Divjak primila profesorica Pasarić, njoj uručeno priznanje rezultat je mnoštva održanih predavanja na međunarodnoj razini, neposrednog odgojnoobrazovnog rada s darovitim učenicima izvan škole, sudjelovanja u projektima ali i uređivanja školske mrežne stranice.




Profesorici Gordiji Marijan isto je priznanje u toj prigodi pak uručeno »na račun« njenih postignuća u mentorstvu učenika krčkog srednjoškolskog centra na državnim natjecanjima, održanih predavanja na županijskoj razini, dijeljenja primjera dobre prakse, rada u strukovnim udrugama, objavljivanja stručnih članaka, ali i vođenja te sudjelovanja u međunarodnim projektima, uređivanja školskih mrežnih stranica, odnosno organiziranja javnih događaja.