Suradnja

PGS i SDP u Baški oformili zajednički Klub vijećnika

Mladen Trinajstić

Boris Barbalić

Boris Barbalić

Dvije programski bliske oporbene stranke u Općinskom vijeću Baške formalizirale suradnju



Nakon što su na prošlogodišnjim lokalnim izborima članovi PGS-a i SDP-a izašli na izbore s odvojenim kandidacijskim listama, ove su dvije političke snage aktualnog Općinskog vijeća Baška shvatile da je njihova programska politika usmjerena ka razvoju Općine Baška bliska te su stoga i iskazali vjeru da će budućim zajedničkim djelovanjem lakše pridonositi rješavanju problema.


Tim nam je riječima motive netom ostvarene, a sada i formalizirane političke suradnje i svojevrsnog povezivanja spomenutih dviju lokalnih političkih organizacija unutar tijela predstavničke vlasti Općine Baška jučer predstavio PGS-ov općinski vijećnik Boris Barbalić kojemu je, nakon što je pred koji dan i službeno ustrojen Klub vijećnika PGS/SDP-a, povjerena dužnost predsjednika tog međustranačkog kluba bašćanskih vijećnika.


– Članovi Kluba vijećnika PGS/SDP-a, nastavlja Barabalić, postali su Nina Velnić s liste PGS-a te Vedran Barbalić i Roni Fantov s liste SDP-a. Budući rad novooformljenog kluba vijećnika, doznajemo od bašćanskih regionalista i socijaldemokrata, reguliran je konsenzualno prihvaćenim Poslovnikom o radu Kluba. Na sjednicama tog vijećničkog koordinacijskog tijela sada mogu sudjelovati i diskutirati svi kandidati s popisa dviju kandidacijskih lista s kojih su izabrani i spomenuti kandidati, vijećnici Općinskog vijeća Općine Baška iz redova tih dviju oporbenih lokalnih stranačkih organizacija.




– Smatramo da je komunikacijsku razinu na sjednicama bašćanskog Općinskog vijeća potrebno podići na višu razinu jer, naglašava Barbalić, naši birači to zaslužuju. Novooformljeni klub zasigurno će pridonijeti promjeni načina komunikacije i otvaranju ključnih strateških pitanja koja se na predstvničkom tijelu Općine Baška i trebaju otvarati, nastavlja prvi predsjednik spomenute međustranačke vijećničke »koordinacije« ističući da se točno zna tko će se unutar novoustrojenog kluba baviti kojim temama, a sve sukladno vlastitoj struci, afinitetima te članstvu u različitim odborima i radnim tijelima Općinskog vijeća. Klub PGS/SDP bit će konstruktivno-oporbeni klub vijećnika koji će podržavati sve kvalitetne odluke, ali će isto tako biti i apsolutno protiv odluka koje ćemo ocjenjivati lošima za naše sumještane ili pak Općinu, zaključio je Barbalić iskazavši vjeru da će stanovnici Općine Baška te predstavnici različitih udruga i institucija prepoznati vrijednost i značaj njihovih nastojanja te se predstavnicima Kluba PGS/SDP slobodno obraćati, završio je istupajući u ime svih svojih kolegica i kolega novi predsjednik kluba bašćanskih vijećnika iz redova PGS-a odnosno SDP-a.