Višejezično natjecanje

Krčki srednjoškolci prvi u – repanju na engleskom

Mladen Trinajstić

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Rap bend SŠ »Hrvatski kralj Zvonimir« pobijedio je u kategoriji učenika srednjih škola koji su se natjecali na engleskom jeziku, a bodulsku su rap-reprezentaciju činili Ana Toljanić (4.G), Marija Blažević (4.G), Dora Blažević (2.G), Vedran Mazi (4.HTT), Patrik Mikanović (4.E) i Nikica Stijepić (2.G)



KRK Krčki su srednjoškolci ostvarili još jedan zapaženi uspjeh dokazavši svoje vladanje engleskim jezikom. Povodom Europskog dana jezika u zagrebačkom »Vintage industrial baru« održano je višejezično natjecanje u rapu kojeg su zajedničkim snagama osmislili i proveli predstavnici Talijanskog instituta za kulturu, Austrijskog kulturnog foruma, British Councila te Glavne uprava za pismeno prevođenje Europske komisije.


Rap bend SŠ »Hrvatski kralj Zvonimir« pobijedio je u kategoriji učenika srednjih škola koji su se natjecali na engleskom jeziku, a bodulsku su rap-reprezentaciju činili Ana Toljanić (4.G), Marija Blažević (4.G), Dora Blažević (2.G), Vedran Mazi (4.HTT), Patrik Mikanović (4.E) i Nikica Stijepić (2.G). Autorice teksta kojim su se mladi otočani predstavili su Ana Toljanić i Melanie Vičević, učenice četvrtog razreda gimnazije, a svima je mentorica bila profesorica Carol Marković.


Glavni cilj zanimljivog natjecanja u kojemu su, osim otočana, u kategoriji rapanja na engleskom još nagrađeni i učenici pulske OŠ »Stoja«, bio je poticanje mladih na učenje stranih jezika te promicanje alternativnih metoda podučavanja u okviru hrvatskog obrazovnog sustava. Osim na engleskom, učenici su se tom prigodom još natjecali i u rapanju na talijanskom i njemačkom jeziku.