Brend Baške

Crna ovca – osmi put: Počela tradicionalna bašćanska manifestacija

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Trodnevno događanje obiluje zabavnim, glazbenim, sportsko-rekreacijskim i gastro sadržajima uklopljenim u program koji cijelu Bašku pretvara u veliku pozornicu



Otvorenjem izložbe radova Sanje Ipšić Randić nazvanom »Izvan fokusa«, a potom i večernjim koncertnim nastupima riječkih Whiteheadsa te Gorana Bareta & Majki, zakotrljalo se još jedno, osmo po redu izdanje Crne ovce – manifestacije koja je davno izrasla u jedan od najjačih brendova Baške te se svrstala u red jedne od najposjećenijih manifestacija otoka Krka. Događanje koje, s dobrim razlogom, niti ove godine neće propustiti ni otočani, ali ni brojni posjetitelji s kopna, kao i u svim svojim dosadašnjim izdanjima, obiluje zabavnim, glazbenim, sportsko-rekreacijskim i gastrosadržajima uklopljenim u program koji cijelu Bašku pretvara u veliku pozornicu.


Nakon što je organizatore, nakon niza jesenskim vremenom obilježenih dana, jučer razveselilo proljetno sunce koje je napokon granulo i nad Bodulijom te tako konačno pripomoglo stvaranju ozračja predsezonske živosti, treba se nadati da će jučerašnja ugodna večer biti ponovljena i tijekom smiraja današnjega dana koji bi, u glazbenom smislu, trebali obilježiti popularni zagrebački Pipsi, a za njima i nezaobilazni Let 3 ojačani El Combo mariachi bendom.


Baška će, osim ljubitelja dobre glazbe i zabave na otvorenom, danas ujedno biti okupljalištem ništa manje brojnih štovatelja domaće gastronomije, posebice janjetine koja u ovoj prilici, razumljivo, iskače u prvi plan u svim tamošnjim restoranima, ali i na uličnim štandovima s kojih se ponos bašćanskih sladokusaca služi i u praktičnim, street food inačicama. Središnje sportsko događanje Crne ovce i ove je godine jedriličarska regata Corinthia cup, odnosno njen Memorijal »Jure Vukasović«, oko kojeg je Crna ovca zapravo i nastala, a koji na moru pred Baškom danas starta od 11 sati. Jutarnje će sate obilježiti i novo izdanje nogometnog turnira morčića »Crni jancić« koji je tek dio ove godine iznimno bogatog, sadržajnog i raznovrsnog programa namijenjenog najmlađima, napomenuli su nam organizatori i domaćini trodnevnog programa, podsjetivši nas pritom i da će dječji programi obuhvatiti i mališanima prilagođene radionice izrade keramike, filcanja vune, ali i turnir u boćanju. Neće izostati niti treking i trail zbivanja namijenja onim odraslijim ljubiteljima zdravog i aktivnog života, dio kojih se već danas, od 10 sati, ima prigodu upustiti u vođenu pješačko-planinarsku turu nazvanu »Ovčarski pohod«.




Novitet ovogodišnjeg programa je i stand up show Studija smijeha s Marinom Orsag koja će se od 19 sati otočanima i njihovim gostima predstaviti u bašćanskom Domu kulture. Organizacija cjelokupnog programa Crne ovce koja će se održavanjem drugog plova Corinthia Cupa zaključiti sutra, i ove je godine povjerena Studiju Conex čije programe, kako organizacijski, tako i logistički i financijski, prate i podržavaju Općina i TZO Baška, kao i tvrtka Valamar Riviera koja je već neko vrijeme glavni sponzor tog višednevnog programa.