Krenulo iz Punta

Čitava Bodulija “zarazila” se mažoret plesom

Mladen Trinajstić

Foto: Mladen Trijastić

Foto: Mladen Trijastić

Prve Mažoretkinje otoka Krka već su krenule s treninzima u puntarskom Narodnom domu. Uz dvije tamo već osnovane skupine, u tijeku popuna još dviju takvih grupa i u gradu Krku. Članice dolaze iz svih dijelova otoka, pri čemu najmlađa ima nešto više od tri, a najstarija »čak« 25 godina



PUNAT Tijekom posljednjih godina stanovnici otoka Krka, ali i njihovi uvijek brojni gosti nerijetko su imali priliku uživati u čarima mažoret plesa. Posebno su u tim i takvim događanjima unatrag posljednjih mjeseci imali prigodu guštati žitelji Punta, mjesta koje je čak tri puta u posljednjih godinu i pol dana ugošćavalo mažoret timove iz Hrvatske i inozemstva. Osim nedavno održane Međunarodne smotre mažoret timova, upravo je Punat lani ugostio i Državno prvenstvo mažoretkinja na kojem su se, prvi put na nekom od hrvatskih otoka, okupile članice ponajboljih mažoret skupina iz svih dijelova naše zemlje.


Atraktivni nastupi


A da je takva »koncentracija« atraktivnih nastupa mažoretkinja ploda donijela i u popularizaciji te lijepe, ali i zahtjevne plesne aktivnosti, dokazuje i netom uspješno provedena inicijativa njenog pokretanja i na samom otoku Krku. – Od sada će na događanjima i smotrama kakve su Krčani do jučer mogli samo promatrati, ovaj otok imati i svoje predstavnice, i to stoga što je upravo pokrenuto djelovanje Mažoretkinja otoka Krka – nove skupine koja će, sudeći po interesu kojemu ovdje danas svjedočimo, zasigurno uskoro postati važna sastavnica hrvatske mažoret scene, prenijela nam je Elizabeta Mikelj, pokretačica ove hvalevrijedne inicijative te ujedno i predsjednica Mažoret saveza Hrvatske.



Sve zainteresirane djevojke i djevojčice još se uvijek mogu priključiti i postati članicama Mažoretkinja otoka Krka. Jedini preduvjet je da vole plesati i putovati, kažu inicijatori tog zanimljivog projekta, napominjući da putovanja i nastupa sigurno neće nedostajati jer su im već počeli stizati pozivi za buduće nastupe, odnosno sudjelovanja na smotrama i natjecanjima. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti na e-mail [email protected] ili pak pozivom na telefonski broj 098 260 608.





Punat i Krk udarno


– Djevojke su već krenule s radom, a članice nam dolaze iz svih dijelova otoka Krka. Najmlađa među njima ima tek nešto više od tri, a najstarija »čak« 25 godina, ističe Mikelj, napominjući i da je najviše novopečenih otočnih mažoretkinja iz Punta. Stoga i ne čudi da je to krčko lokalno središte prvo dobilo čak dvije svoje grupe, prenosi nam, u ime inicijatora i operativnih nositelja ovog hvalevrijednog projekta predsjednica Mažoret saveza Hrvatske, ne propuštajući spomenuti i da je u tijeku formiranje dviju mažoret grupa i u gradu Krku.


Svoje prve treninge pred samo koji dan u puntarskom Narodnom domu odradile su kadetkinje, kao i članice tamošnjeg dječjeg sastava, a uskoro s treninzima kreću i juniorke te seniorke, nastavlja Mikelj napominjući da se projektom Mažoretkinja otoka Krka kani obuhvatiti cijeli otok. Grupe će se formirati u svim mjestima u kojima bude bio dovoljan broj zainteresiranih djevojaka i djevojčica – zaključuje Elizabeta Mikelj.