Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Tradicija

Cijeli Orlec u živim jaslicama: U mjesnom domu nakon nedjeljne mise izveden igrokaz o Isusovom rođenju

Foto W. Salković
Foto W. Salković
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2018. u 21:23 2018-12-23T21:23:48+01:00

ORLEC Na posljednju nedjelju došašća, dan prije Badnjaka, Orlečani su uprizorili žive jaslice u kojima je aktivno sudjelovala trećina mještana, a kad se tome pridodaju oni koji su pripremali kostime i scenografiju, pekli kolače i kuhali vino, može se reći da je u realizaciju priredbe bilo uključeno cijelo selo.
Igrokaz o Isusovom rođenju izveli su u mjesnom Domu nakon nedjeljne mise te su glumci bili kostimirani već u crkvi, pa su tako među vjernicima u klupama bili Josip i Marija, pastiri i mudraci i mnoštvo malih anđela. Nakon mise svi su Orlečani, glumci i publika, u procesiji krenuli od crkve do Doma, a na čelu povorke jedan je pastir vodio ovna.

Uz glumce je u igrokazu sudjelovao i župnik Denis Žuškin kao pripovjedač koji je na kraju podsjetio kako za Isusovu obitelj nije bilo mjesta u svratištima pa su se morali skloniti u štalu, ali im je poručio da u svojim srcima nađu mjesta za Njega kako bi ih obasjala radost Božića. Nakon što su svi zajedno otpjevali »Ti si mi pjesmu u srce stavio«, cijela se selo nastavilo družiti uz vino i kolače.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.