Turistička zajednica

Aktivni odmor i gastronomija: Krk bogat proljetnim događanjima

Mladen Trinajstić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Novopokrenuti sveotočni turistički program nazvan Krk Bike Story neće nuditi samo bicikliranje, već i priču o otoku iz gastronomske perspektive



KRK Osim za predstavljanje financijskih, kao i programskih rezultata prošlogodinje turističke godine, što su predstavnici vodstva Turističke zajednice Grada Krka članovima Skupštine te organizacije podastrijeli u obličju potom i formalno usvojenih izvješća, direktorica Turističkog ureda TZG Krka Nataša Jurina najavila je brojna događanja kojima Krčani ovog proljeća planiraju »uploviti« u još jednu, vjeruju svi, uspješnu turističku sezonu.


– S nakanom stvaranja novih motiva dolaska turista na otok Krk, kao i podizanja razine atraktivnosti same destinacije u periodu predsezone, u suradnji s ostalim otočnim turističkim zajednicama, osmislili smo i pripremili dva biciklistička vikenda namijenjena ljubiteljima aktivnog odmora – istakla je Jurina, napomenuvši da je novopokrenuti sveotočni turistički program nazvan Krk Bike Story.


Spomenuti program, nastavlja čelnica krčkog TZ-a, neće nuditi samo bicikliranje, već i priču o otoku ispričanu iz druge perspektive, one gastronomske koju nastojimo povezati s bogatom ponudom outdoor sadržaja. Prvi takav biciklistički vikend, predstavila je direktorica TU TZG-a Krka, događat će se već između 12. i 14. travnja, a obuhvatit će bicikliranja sjevernom stranom otoka Krka. Onaj drugi, planiran za period između 17. do 19. svibnja, bicikliste će provesti južnom otočnom stranom.


Krk Food Fest




– Svaka od šest tim programom predviđenih biciklijada, po tri u sklopu svakog od dvaju spomenutih proljetnih događanja, kretat će iz drugog otočnog mjesta, a sudionicima će se nuditi sve ono što čini gastroidentitet otoka Krka – napomenula je Jurina, najavivši i nadolazeći program Krk Food Festa čija će proljetna etapa, pod motom »Okusi proljeća na otoku Krku«, između 19. travnja i 31. svibnja ljubiteljima dobrog ića i pića diljem otoka kreirati mogućnost uživanja u specijalitetima od autohtonih proljetnih namirnica, i to u (zasad) više od 20 u program uključenih otočnih ugostiteljskih objekata.



Tijekom formalne prezentacije lanjskih financijskih parametara, čelnica krčkog TZ-a predstavila je da su ukupni rashodi te institucije u 2018. premašili iznos od 5,06 milijuna kuna. Najveću skupinu rashoda činili su oni vezani s tzv. dizajnom vrijednosti koji obuhvaća akcije uređenja grada, organizaciju manifestacija i razvoj novih proizvoda, a za što je izdvojeno 1,5 milijuna kuna.


U online i offline komunikaciju, odnosno marketing te turističku signalizaciju, lani je uloženo nešto više od 650 tisuća kuna, posebne programe 418 tisuća kuna, distribuciju i prodaju vrijednosti 71 tisuća kuna, a interni marketing 69 tisuća kuna. Administrativni rashodi odnijeli su pak 1,06 milijuna turističkih kuna.



Krčani i posjetitelji tog otočnog grada u »pravu« će sezonu, baš kao i prošle godine, ući uživajući u bogatom i raznovrsnom programu lani premijerno izvedene višednevne manifestacije – Krk Music Fest. Drugo izdanje tog događanja čiji se program »vrti« oko obilježavanja Svjetskog dana glazbe (koji se obilježava upravo na prvi dan ljeta) Krk će okupirati između 21. i 23. lipnja, a među ostalim donosi i novo izdanje lani vrlo zapaženog međunarodnog Street Food Marketa. Osim atraktivne ponude različitih uličnih fast food poslastica koje će i ovog puta na rivi nuditi brojni domaći i inozemni putujući ponuđači takvih jela, žitelji i posjetitelji Krka u večernjim će satima prvih ljetnih dana moći guštati i u bogatom slijedu glazbenih i plesnih sadržaja.



Govoreći o aktivnostima te turističke institucije, njena je direktorica predstavila i projekt koji krčki TZ već neko vrijeme razvija u vidu nove digitalno-marketinške kampanje ExperienceKrk. Riječ je o portalu, odnosno komunikacijskoj platformi, namijenjenoj turistima, čija će zadaća biti prodaja proizvoda destinacije, a time i promocija svih njezinih dionika, zaključila je čelnica TU TZ-a Grada Krka Nataša Jurina.



Glavne zvijezde


Glavne zvijezde Krk Music Festa bit će Matija Dedić (sa svojim programom Večer za Arsena) u kojem će još nastupiti i Lea Dekleva te Tedi Spalato (21. lipnja), a potom iduće večeri i Gibonni koji će veliki besplatni koncert na krčkoj rivi upriličiti na prazničnu subotu (22. lipnja). Trodnevni glazbeni program u nedjeljnoj će večeri (23. lipnja) zaključiti program »Moć gitare« što ga priprema riječki gitaristički majstor – Damir Halilić Hal.


Novosti vezane uz ovu manifestaciju ogledaju se i u programu Kina Krk koje će ponuditi besplatne projekcije poznatih glazbenih filmova, ali i besplatnim umjetničkim radionicama čije će vođenje biti povjereno Ivoni Brnelić i Olji Dešiću.